IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

GM изтегля Opel от Китай

Марката така и не успя да се наложи на най-големия автомобилен пазар в света

GM изтегля Opel от Китай

Американският автомобилен гигант General Motors ще изтегли марката Opel от пазара на Китай. Дейността на германския производител в страната ще бъде прекратена още следващата година заради слабото му представяне, съобщава Асошиейтед прес, цитирана от БТА.
GM изтегля Opel от Китай
Според главния изпълнителен директор на Opel Карл-Томас Нойман това е решение, което отдавна е трябвало да бъде взето. Затрудненото европейско подразделение на американската компания съобщи днес, че ще прекрати продажбите си в Китай през януари догодина. Компанията уточни, че 22-те представителства на Opel са продали миналата година едва 4365 автомобила на фона на 810 000 продадени автомобила от марката Buick, която е също собственост на GM.

Нойман посочи също така, че популяризирането на марката Opel в Китай и разширяването на дистрибуторската й мрежа биха стрували струва стотици милиони евро. Вместо това германският производител ще инвестира 245 милиона евро в основния си завод в Рюселсхайм, Германия.

Opel стартира операциите си в Китай още през 1993 година, но така и не успя да се наложи на най-големия автомобилен пазар в света. През миналата година Opel е калкулирал едва 1% от продажбите на General Motors в страната.

Изтеглянето на Opel от Китай е част от стратегията на General Motors за реорганизиране на марките, които притежава. В края на миналата година базираният в Детройт концерн обяви, че изтегля от Европа американската Chevrolet, за да може да се съсредоточи върху развитието на европейските си марки Opel и Vauxhall. Стратегията вече дава резултати, като през първите два месеца на годината Opel регистрира увеличение при продажбите си от 2.8% до 112 534 превозни средства.

Снимка: Opel


 

0 от 500
  • #32
    0 rate up comment 0 rate down comment
    vladi ( преди 9 години )
    Еи обитаци и големи разбирачи. Имам опел астра 2008 г. и до сега не е мръднал . Само обслужване и две биалетки са сменени. Не значи ,че даден модел от някоя марка като е дал рано дефекти е ***. Карал съм и рено лагуна 97 г. бензин и за пет години никакви проблеми не съм имал. Здрава и много комфортна кола е.
  • #31
    2 rate up comment 0 rate down comment
    DeadFox ( преди 9 години )
    Абе тия от GM яко им хлопа дъската. Преди няколко години, когато излезе Инсигнията, писаха, че в Китай ще се продава като Buick LaCrosse, тъй като Buick била по-разпознаваемата марка на GM в Китай, ами тогава къде са тръгнали да трошат пари Opel да популяризират, пускай всичко с марката Buick и си свиркай. Не нужно да си завършил 5 икономики и 17 вида маркетинг, за да стигнеш до този извод.
  • #30
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Качих му и вин номера и се омълча.. Снимки му качих , вин му качих ми то остана да навия шефа да му я даде да я покара едина седмица ,че да се увери къв *** е Опела. :D
  • #29
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    абе Опела си е голямо дърво. Толко години се мъчат и все не им се получава.
  • #28
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    W0L0SDL68A4335750 по точно де
  • #27
    7 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Ми принципно трябва да издържи повече от ремък а не на 120 хил. мотора да става на сърма. Ама опел ,*** си е и *** си остана.W0L0SDL68A4335570
  • #26
    3 rate up comment 8 rate down comment
    Slav78 ( преди 9 години )
    Не ти знам корсата ама ако е обслужвана в сервиз на опел по рама ще видя какво е правено. Ако колата ти е с верига това значи ли че тя не се сменя?
  • #25
    18 rate up comment 6 rate down comment
    до Slav78 ( преди 9 години )
    Аз качих и снимки на колата която в момента е в сервиза за ремонт на двигателя защото удари клапани след като разтегна верига на 120000км. Номер на шаси нямам намерение да ти търся защото не ми се занимава а и не виждам какво ще разбереш от него. Факт е ,че карам такава кола ,факт е и ,че се чупи на поразията ежемесечно по три пъти. Аз говоря от първа ръка и знам що за *** са ви прехвалените Опели пък вие седите и пишите глупости за някакви астри който и на металекса не ги вземат вече. ;)
  • #24
    17 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 9 години )
    Opel Vectra 1.911 лв.дата на произв. - юли , 2007 г., пробег - 111100, С.к - Ръчна Opel Zafira 1.9cdti11 лв.дата на произв. - юни , 2009 г., пробег - 111100, С.к - Ръчна
  • #23
    9 rate up comment 15 rate down comment
    Slav78 ( преди 9 години )
    А до този къде е бил по три пъти в месеца на сервиз я ми прати номера на рамата да видим дали е така, аз ще я проверя.