IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

GM изтегля Opel от Китай

Марката така и не успя да се наложи на най-големия автомобилен пазар в света

GM изтегля Opel от Китай

Американският автомобилен гигант General Motors ще изтегли марката Opel от пазара на Китай. Дейността на германския производител в страната ще бъде прекратена още следващата година заради слабото му представяне, съобщава Асошиейтед прес, цитирана от БТА.
GM изтегля Opel от Китай
Според главния изпълнителен директор на Opel Карл-Томас Нойман това е решение, което отдавна е трябвало да бъде взето. Затрудненото европейско подразделение на американската компания съобщи днес, че ще прекрати продажбите си в Китай през януари догодина. Компанията уточни, че 22-те представителства на Opel са продали миналата година едва 4365 автомобила на фона на 810 000 продадени автомобила от марката Buick, която е също собственост на GM.

Нойман посочи също така, че популяризирането на марката Opel в Китай и разширяването на дистрибуторската й мрежа биха стрували струва стотици милиони евро. Вместо това германският производител ще инвестира 245 милиона евро в основния си завод в Рюселсхайм, Германия.

Opel стартира операциите си в Китай още през 1993 година, но така и не успя да се наложи на най-големия автомобилен пазар в света. През миналата година Opel е калкулирал едва 1% от продажбите на General Motors в страната.

Изтеглянето на Opel от Китай е част от стратегията на General Motors за реорганизиране на марките, които притежава. В края на миналата година базираният в Детройт концерн обяви, че изтегля от Европа американската Chevrolet, за да може да се съсредоточи върху развитието на европейските си марки Opel и Vauxhall. Стратегията вече дава резултати, като през първите два месеца на годината Opel регистрира увеличение при продажбите си от 2.8% до 112 534 превозни средства.

Снимка: Opel


 

0 от 500
  • #2
    9 rate up comment 18 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    По-голяма простотия не бях чел - честно.
  • #1
    19 rate up comment 39 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Ми те китайците правят по качествени коли от ХлОпел-а ,нормално е да не го искат тоя коптор. *** си беше и *** си остава, най големият *** от европейските производители. ГМ спря шевролет за европа и тия едва придрапаха 2,8 процента увеличение при положение ,че шефвролет им генерираше по големи печалби. Ама тая нискобюджетна произвеждащи еднодневки марка само ще ги загроби. А дано скоро да прекратят цялостно производство на тоя ке*еф.