IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

GM изтегля Opel от Китай

Марката така и не успя да се наложи на най-големия автомобилен пазар в света

GM изтегля Opel от Китай

Американският автомобилен гигант General Motors ще изтегли марката Opel от пазара на Китай. Дейността на германския производител в страната ще бъде прекратена още следващата година заради слабото му представяне, съобщава Асошиейтед прес, цитирана от БТА.
GM изтегля Opel от Китай
Според главния изпълнителен директор на Opel Карл-Томас Нойман това е решение, което отдавна е трябвало да бъде взето. Затрудненото европейско подразделение на американската компания съобщи днес, че ще прекрати продажбите си в Китай през януари догодина. Компанията уточни, че 22-те представителства на Opel са продали миналата година едва 4365 автомобила на фона на 810 000 продадени автомобила от марката Buick, която е също собственост на GM.

Нойман посочи също така, че популяризирането на марката Opel в Китай и разширяването на дистрибуторската й мрежа биха стрували струва стотици милиони евро. Вместо това германският производител ще инвестира 245 милиона евро в основния си завод в Рюселсхайм, Германия.

Opel стартира операциите си в Китай още през 1993 година, но така и не успя да се наложи на най-големия автомобилен пазар в света. През миналата година Opel е калкулирал едва 1% от продажбите на General Motors в страната.

Изтеглянето на Opel от Китай е част от стратегията на General Motors за реорганизиране на марките, които притежава. В края на миналата година базираният в Детройт концерн обяви, че изтегля от Европа американската Chevrolet, за да може да се съсредоточи върху развитието на европейските си марки Opel и Vauxhall. Стратегията вече дава резултати, като през първите два месеца на годината Opel регистрира увеличение при продажбите си от 2.8% до 112 534 превозни средства.

Снимка: Opel


 

0 от 500
  • #12
    7 rate up comment 16 rate down comment
    Друг анонимен ( преди 10 години )
    Е, не съм се оплакал аз! Оплакванията са характерни за рено-карачките. Ето ти няколко клипа, показващи истината за недоразумението рено, дори в големите им модели. А в понеделник ще кача албума и обещавам, че ще ти се доплаче! Макар, че рено-карачките сте свикнали на такъв "кеф". ;-)
  • #11
    5 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    А така оплачи се на мода.. истината боли нали дропел фен..
  • #10
    12 rate up comment 16 rate down comment
    Друг анонимен ( преди 10 години )
    Приготвил съм ти ФОТОАЛБУМ с каквито искаш повреди и дефекти на 3-те служебни мегана, трафика и лагуната на шефа! Кеф ти счупен съединител на 15х.км., кеф ти разбито окачване на 30хил., кеф ти дефектирали спирачки, кеф ти...айде стига, че много кеф ще ти стане!Ти нали на такъф "кеф" свикнал, иначе как ще се наричаш "рено-карачка"? )))
  • #9
    13 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Приготвил съм ти снимки на служебната ми Корса която е 2010 година и на 120 000км. В момента е в сервиз защото разтегна верига и удари клапани. Да не говорим че вътре е пълен дроб. Ако продължаваш да лаеш ще ти ги кача да се увериш какви *** са опелите. Ама ти нали си болен мозък пак няма да проумееш и ще си умреш ***. :D
  • #8
    8 rate up comment 10 rate down comment
    Друг анонимен ( преди 10 години )
    каква класация бе!? оная дето я плювате, че била немска а сега я лижете като носител(к)и на онова дето лъщи на капака на реното ли!? за това ли става въпрос??
  • #7
    12 rate up comment 11 rate down comment
    рено-карачка ( преди 10 години )
    баси като гледам опела и после погледна реното с което са ме наказали ми се доплаква! бе направо фани мегана и удри с него оная "тихата" лагуна - тиха щот'не пали!то не се чупиха спирачки, то не бяха строшени съединители на по 15-20х.км, то не беше скърцане и тропане на смотаното окачване,то не бяха течове - отвсякъде където може да протече,бе направо си оправдава знака дето лъщи като пу...ка на капака!добре че сега ни дават дачии та да живнем малко! а за Опел има да си мечтаем...еххх
  • #6
    10 rate up comment 20 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Опел = нискобюджетен производител на еднодневки с затихващо производство водещо го бавно но сигурно към фалит. ;)
  • #5
    25 rate up comment 5 rate down comment
    хе хе хе! ( преди 10 години )
    Буик ла Крос е 100% Опел Инсиния и то изцяло разработен в Германия! Ми да Буик се продава (ла Крос и най-продавания модел на Буик в Китай) а ОРИГИНАЛА Инсиния не вървял... На това му се вика абсолютен nonsense!
  • #4
    6 rate up comment 11 rate down comment
    ей...! ( преди 10 години )
    по-просто нещо от рено-карачка няма ! може би самото рено, кой знае...
  • #3
    7 rate up comment 27 rate down comment
    Разбирача ( преди 10 години )
    мале много ми е тъпо опела го няма в класацията за надеждност на декра а аз на толкова много хора се хвалих защото няма с какво друго да си похваля кене*а. сега с какво да си хваля астрата 98-а която гори масло повече от бензин и ръждясва на поразията. инсигнията беше много надеждна ама вече не ,много ми е тъпо баси..