IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda прави най-надеждните двигатели

Проучването на Warranty Direct праща в дъното на класацията производители като MG Rover и Audi

Honda прави най-надеждните двигатели

Британската компания Warranty Direct направи проучване, целящо да определи кои производители на автомобили правят най-надеждните двигатели, както и кои произвеждат най-ненадеждните.
Honda прави най-надеждните двигатели
Новото поколение двигатели на Honda от серията Earth Dreams Technology. Снимка: Honda

Проучването им подрежда на първо място японската марка Honda, при която се наблюдава по едва 1 проблем на всеки 344 произведени двигателя. Малко след тях се нарежда друг японски производител - Toyota (средно 1 проблем на 171 произведени двигателя), а челната тройка оформя Mercedes със средно 1 проблем на 119 двигателя. Британците съобщават само първите пет производителя в касацията, която поставя на четвърто място Volvo (1 / 111), а пето - Jaguar (1 / 103)

На обратния полюс са производителите от MG Rover, Audi, MINI, Saab и Vauxhall. Проучването на Warranty Direct показва, че при MG Rover се открива дефект при всеки 13-ти двигател, а при Audi проблеми има всеки 27-ми агрегат с вътрешно гореше. На трето място с равен резултат са MINI и Saab - всеки 40-ти двигател, а след тях е подреден Vauxhall/Opel (1 /41).

"Проблемите с двигателя са най-неприятните за шофьорите, заяви Дънкан Маклър, изпълнителен директор на Warranty Direct. - Те може да не се проявяват толкова често, като проблемите с окачването например, но почти винаги изискват скъпи ремонти, които гаранцията на колата не покрива".

Начело на тази класация е Range Rover Vogue, чийто отказал двигател е поставил нов рекорд за най-скъп ремонт - £13 000, сочи информацията на Warranty Direct.

0 от 500
  • #227
    2 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Абе до сега не съм видял да глобяват ФВ за криене на проблем, който не желаят да отстранят и да карат клиентите да си плащат, но Тойота за 2 години отнесе 4 такива глоби. Не приписвай греховете на Тойота на ФВ. Тойота е калпава марка и това го знае всяко хлапе.
  • #226
    3 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Да така е Фактите са неоспорими на всеки 27 Аудита на 100К километра, едно влиза в сервиза за смяна на свещ а на всеки 100 Тойоти 100 са влезли в сервиза 2 пъти годишно в сервизни акции а на 1 е блокирал двигателя.
  • #225
    11 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Да защото ВАГ вместо да отстрани проблемите с техните автомобили безплатно, те карат клиентите си да плащат още и още, дори си монтират разпадащите се двигатели с поколения, въпреки всички им проблеми. Тойота е компанията, която се грижи най-много за клиентите си и да те са едни от най-здравите автомобили.
  • #224
    1 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Като чета форумите на Тойота и многомилионните сервизни акции на Тойота нсяка година и разбирам, че надеждните Тойоти са като извънземните, всеки е чувал за тях, но никой не ги е виждал. Някакви странни класации ги описват като най-здрави, но пък Тойота плаща милиарди за обезщетения на клиентите си, заради постоянните проблеми с колите си. Няма нито една друга компания в света да е толкова глобявана и нито една компания да е толкова съдена от клиентите си. Май тези класации са платени от Тойота.
  • #223
    11 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Я гледай тъпите фенчета на ВАГ колко са писали. На всеки 27 двигателя проблем ? Премиум марка за която плащаш повече ? ХААХАХАх и *** продължават да говорят. Е това е красноречиво доказателство за акъла в тиквите им, или по скоро липсата му .
  • #222
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Bezraboten ( преди 11 години )
    Най-старият автопарк в Европа е нашия, въпреки че и по социалните мрежи има интересни групи за коли в Бг, но българинът много обича да държи колата му да е хубава, иначе още по големи трошки щеше да има по улиците ни. Нали ужким в спора се стига до истината, а спорете още.
  • #221
    2 rate up comment 6 rate down comment
    ПП ( преди 11 години )
    Мен ако питаш и японците атакуват също толкова яростно, да не кажа и повече. Абе с две думии няма значение немско или японско - форума е пълен със злобари, дето си мислят, че карат най-яките коли...
  • #220
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Bezraboten ( преди 11 години )
    Много обсъждана тема бре. Като има похвала за японското, започва атака от немските, докато като е обратно като, че ли японците не атакуват така темата.
  • #219
    17 rate up comment 4 rate down comment
    знаещ ( преди 11 години )
    Не знам за какво спорите и защо толкова страници коментари има,които не могат да се отворят,но хората са ви го написали съвсем ясно,че Хонда и Тойота освен,че правят най-здравите автомобили правят и най-здравите двигатели.Хонда е най-големият производител на ДВГ в света,а Тойота на автомобили.Ако на някоя куха немска каска още не са му ясни тези факти да вземе да се качи на Голфу и да се метне от някъде!
  • #218
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    а при Audi проблеми има всеки 27-ми агрегат с вътрешно гореше. Audi,Opel,Skoda,Volkswagen все същия ***.