IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Honda прави най-надеждните двигатели

Проучването на Warranty Direct праща в дъното на класацията производители като MG Rover и Audi

Honda прави най-надеждните двигатели

Британската компания Warranty Direct направи проучване, целящо да определи кои производители на автомобили правят най-надеждните двигатели, както и кои произвеждат най-ненадеждните.
Honda прави най-надеждните двигатели
Новото поколение двигатели на Honda от серията Earth Dreams Technology. Снимка: Honda

Проучването им подрежда на първо място японската марка Honda, при която се наблюдава по едва 1 проблем на всеки 344 произведени двигателя. Малко след тях се нарежда друг японски производител - Toyota (средно 1 проблем на 171 произведени двигателя), а челната тройка оформя Mercedes със средно 1 проблем на 119 двигателя. Британците съобщават само първите пет производителя в касацията, която поставя на четвърто място Volvo (1 / 111), а пето - Jaguar (1 / 103)

На обратния полюс са производителите от MG Rover, Audi, MINI, Saab и Vauxhall. Проучването на Warranty Direct показва, че при MG Rover се открива дефект при всеки 13-ти двигател, а при Audi проблеми има всеки 27-ми агрегат с вътрешно гореше. На трето място с равен резултат са MINI и Saab - всеки 40-ти двигател, а след тях е подреден Vauxhall/Opel (1 /41).

"Проблемите с двигателя са най-неприятните за шофьорите, заяви Дънкан Маклър, изпълнителен директор на Warranty Direct. - Те може да не се проявяват толкова често, като проблемите с окачването например, но почти винаги изискват скъпи ремонти, които гаранцията на колата не покрива".

Начело на тази класация е Range Rover Vogue, чийто отказал двигател е поставил нов рекорд за най-скъп ремонт - £13 000, сочи информацията на Warranty Direct.

0 от 500
  • #237
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Фактите ( преди 11 години )
    ВАГончо, спри се с платените медийни акцийки срещу Тойота. Не всичко което пишат медиите е истина, ама нали си *** му вярваш. Истинските факти се събират чрез статистически изследвания и те показват точно обратното на тези медийни глупости които си изтипосал.
  • #236
    3 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Тойота и качество? То такъв научнофантастичен филм може да се види само в платените класацийки на Тойота, реалноста обаче е друга, ето истината:http://***.capital.bg/biznes/kompanii/2010/02/05/853551_vupros_na_kachestvo/http://***.bgautoblog.com/2010/02/14/oshte-problemi-za-toyota-tozi-pat-s-volan/http://automedia.investor.bg/a/0-nachalo/8877-problemite-na-toyota-ne-svyrshvat/http://***.mediacafe.bg/the-rubrics/the-rubrics-behind-scene/2466-toyota-cars-problemhttp://***.dnes.bg/cars/2012/11/14/toyota-izteglia-2-7-mln-koli-zaradi-problemi-s-volana-i-vodnata-pompa.173050http://avtonovini.com/news/details/18043/toyota-izteglya-milioni-koli-zaradi-problem-s-elektricheskata-pompaа ето и за прословутата им хибридна система, която дори не са измислили те а някакъв руснак я измислил а те я откраднали ха ха ха смешна фирма какво да коментираме повече, след като отишли на дело и се видяла кражбата Тойота започнала да плаща по 25 долара на всеки Приус на Руснака ама сега ги натиснали да плащат по 98долара ха ха ха типично за азиатските марки, кражби на поразия ето линкчето:http://automedia.investor.bg/a/0-nachalo/10123-otnovo-problemi-za-toyota-v-sasht/
  • #235
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Фактите ( преди 11 години )
    Нямат спиране ВАГончетата - луд умора има ли? Бълват лъжи и измислици и си мислят че това променя нещо. Патологично *** парчета.
  • #234
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Triforce ( преди 11 години )
    Абе хора, спрете се бе :)Който каквото иска, това ще кара! Било то и с 20 дефекта.Аз не можах да повярвам на дефектите на СААБ, примерно...
  • #233
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Фактите ( преди 11 години )
    ВАГончо, откъде ги измисли тия факти бре? Гьобелсовата пропаганда не върви вече, има интернет. Тойотите са сред най-здравите коли, с най-малко проблеми според коя да е официална статистика. А продуктите на ВАГ обикновено са на дъното на подобни класации.
  • #232
    2 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Да така е Фактите са неоспорими на всеки 27 Аудита на 100К километра, едно влиза в сервиза за смяна на свещ а на всеки 100 Тойоти 100 са влезли в сервиза 2 пъти годишно в сервизни акции а на 1 е блокирал двигателя. За колко долнопробно качество на Тойота става въпрос. Ужас, за това не трябва да ни учудва, че клиентите на Тойота спукват от дела Японската марка. А в САЩ два пъти годишно я глобяват за това че за пореден път укривала нови и нови дефекти и си траела.
  • #231
    2 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Да така е Фактите са неоспорими на всеки 27 Аудита на 100К километра, едно влиза в сервиза за смяна на свещ а на всеки 100 Тойоти 100 са влезли в сервиза 2 пъти годишно в сервизни акции а на 1 е блокирал двигателя.
  • #230
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Фактите ( преди 11 години )
    Фактите са че двигателите на Ауди дефектират 13 пъти по-често от двигателите на Хонда. 13 пъти! Не 2, не 3, 13!!! За колко долнопробно качество на ВАГ става въпрос, осъзнавате ли? Пълен ***.
  • #229
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Triforce ( преди 11 години )
    Ей, пак се почна плюенето :)Всяка марка си е въпрос на вкус! Половината от вас дават пари за цигари и се тровят в това време, ама никой не ви се бърка! Та по същият начин, някой, който харесва дадена марка и иска да я притежава, той плаща за нея. Някои плащат малко, други много. Всеки с късмета си.Няма идеална кола! Вчера се возих във Волво ХС70, което след 3 дни брат ми ще кара и е... тясно, вози твърдо и т.н.Ама човека си го харесва!И всички знаем, че има еквиваленти с 4х4 и по-проходими.
  • #228
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    ХАхахАхах ти си мега просто парче, за смяна на свещи. Айде сега отскочи в сервиз на ауди и погледни мега премиум S8 мици колко има накачулени с изваден двигател за смяна? Масово, автомобили за по 200 000 лева на 10 к км смяна на двигател. Евала Ауди. А вие колко сте пр*сти, за да им се кефите просто думи нямам. То бива да си глупав човек и кон с капаци ама ...