IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mitsubishi Outlander Hybrid излиза на пазара

Първият от хибридните автомобили, които японците ще лансират през следващите 12 месеца

Mitsubishi Outlander Hybrid излиза на пазара

Mitsubishi Outlander Hybrid излиза на пазара
На автомобилното изложение в Париж се състоя премиерата на хибридната версия на Mitsubishi Outlander. Тя носи името Mitsubishi Outlander PHEV и е от така наречените пълни plug-in хибриди.

Автомобилът е оборудван с 2.0-литров бензинов двигател, два електродвигателя (един на предната ос и един на задната) и пакет литиево-йонни батерии (12 кВч).

Движейки се само на електричество Mitsubishi Outlander PHEV може да измине 55 километра. С помощта на четирицилиндровия бензинов двигател автономията на проходимото возило достига 880 километра. Според изчисленията на японците, Outlander PHEV има средно потребление на гориво от само 1.6 литра на 100 километра пробег. Тъй като Outlander PHEV е plug-in хибрид, батериите му могат да се зареждат в електрическата мрежа, като това отнема 4 часа.
Mitsubishi Outlander Hybrid излиза на пазара
Хибридната система на Outlander PHEV разполага с три режима на управление - Pure, Series и Parallel. При първия возилото се задвижва изцяло на електричество, докато при втория се включва и бензиновия двигател, който работи като генератор и доставя енергия на електродвигателите. Този режим може да се включи автоматично, когато  зарядът в батериите намалее до определено ниво. При третия режим бензиновия двигател поема по-голямата част от работата по задвижването на колата и задно с електрическите двигатели доставят максимално представяне. Този режим също може да се включи автоматично, при изпреварване или при изкачването на голям наклон, например.
Mitsubishi Outlander Hybrid излиза на пазара
Mitsubishi Outlander PHEV ще се появи най-напред в Япония, в началото на 2013 година, а малко след това ще бъде наличен в Европа и Северна Америка. Той е първия от серията хибридни автомобили, които японците ще лансират през следващите 12 месеца.

0 от 500
  • #8
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    до бизнесмена, краставиците корнишони ,също са бизнес, или верига магазини, секс-магазини.
  • #7
    5 rate up comment 2 rate down comment
    бизнесмен ( преди 11 години )
    Немските и въобще европейските са кочини спрямо японските, но твоите любими корейци имат много да ги догонват. То само с ПР и реклама не става, трябва и качество. Корейците са добри само в ниските класове - i10, i30, Picanto, Rio. От i30/Ceed нагоре е скръб.
  • #6
    8 rate up comment 3 rate down comment
    до: бизнесмен ( преди 11 години )
    ...и за разлика от още по-големите немски ***.
  • #5
    7 rate up comment 2 rate down comment
    бизнесмен ( преди 11 години )
    Идеален ще е за моето ранчо, даже и цвета ми допада. Не се съмнявам, че ще издържа и на черни пътища, японската техника си е доказана, за разлика от корейските ***.
  • #4
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Момче, чети пак и препрочитай! Не си прави свободни съчинения и преразказ по картинка! Не ти се отдава. Няма електрически автомобил с ДВГ. Няма! Хората му викат ХИБРИД, даже и са ти го написали. Ако толкова не можеш да вденеш какво е хибрид виж в Уйкипедия или в някой друг сайт!
  • #3
    16 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Ето на вурстовете за пореден път са пак на опашката.Жалка работа.Китайците скоро и те ще изкарат ефективни хибриди,а германчетата доразвиват дизела.За тях това е върхова технология от над 100 г. и продължава да е все така.За Мицу какво да кажем освен РЕСПЕКТ.С този разход направо цепи мрака.Да предположим,че не е верен и да го умножим по 2 пак нещата за каскенщайн са отчайващи.Толкова са изостанали горките,че просто си нямат на идея.Също,като фенчетата им предимно *** с 2 пръста чело.
  • #2
    6 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    От прочетеното в статията (ако е вярно преписана и преведена) това си е чист електрически автомобил, зарежда се от електропреносната мрежа и бензиновия двигател се включва само при определени ситуации, иначе само на електричество върви
  • #1
    12 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    И Митсубиши пуска ефективен хибрид. Иначе германските фирми твърдяха ,че от хибриди нямало смисъл. Като гледам всички взеха да се стараят да продават хибриди вече. И най-слабите хибриди естествено са германските.