IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mitsubishi Outlander Hybrid излиза на пазара

Първият от хибридните автомобили, които японците ще лансират през следващите 12 месеца

Mitsubishi Outlander Hybrid излиза на пазара

Mitsubishi Outlander Hybrid излиза на пазара
На автомобилното изложение в Париж се състоя премиерата на хибридната версия на Mitsubishi Outlander. Тя носи името Mitsubishi Outlander PHEV и е от така наречените пълни plug-in хибриди.

Автомобилът е оборудван с 2.0-литров бензинов двигател, два електродвигателя (един на предната ос и един на задната) и пакет литиево-йонни батерии (12 кВч).

Движейки се само на електричество Mitsubishi Outlander PHEV може да измине 55 километра. С помощта на четирицилиндровия бензинов двигател автономията на проходимото возило достига 880 километра. Според изчисленията на японците, Outlander PHEV има средно потребление на гориво от само 1.6 литра на 100 километра пробег. Тъй като Outlander PHEV е plug-in хибрид, батериите му могат да се зареждат в електрическата мрежа, като това отнема 4 часа.
Mitsubishi Outlander Hybrid излиза на пазара
Хибридната система на Outlander PHEV разполага с три режима на управление - Pure, Series и Parallel. При първия возилото се задвижва изцяло на електричество, докато при втория се включва и бензиновия двигател, който работи като генератор и доставя енергия на електродвигателите. Този режим може да се включи автоматично, когато  зарядът в батериите намалее до определено ниво. При третия режим бензиновия двигател поема по-голямата част от работата по задвижването на колата и задно с електрическите двигатели доставят максимално представяне. Този режим също може да се включи автоматично, при изпреварване или при изкачването на голям наклон, например.
Mitsubishi Outlander Hybrid излиза на пазара
Mitsubishi Outlander PHEV ще се появи най-напред в Япония, в началото на 2013 година, а малко след това ще бъде наличен в Европа и Северна Америка. Той е първия от серията хибридни автомобили, които японците ще лансират през следващите 12 месеца.

0 от 500
  • #18
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    nicolo,стегни се бе пич и стига си генерирал простотии!Как да станат тези нещз за които бълнуваш ей така изведнъж с магическа пръчка ли?Всичко става постепенно.Първо хибриди,а след 20-30 г може да се премине и на пълни електрички.Сега батериите са големия проблем.Не издържат на много км.За това хибридите са най-добрата алтернатива.Не си зависим от контакта и си караш и си зареждаш и пак си караш,като разхода ти е малък.Нали се сещаш,че ако всички станат електрички тока ще го вдигнат...
  • #17
    0 rate up comment 0 rate down comment
    До nicolo ( преди 11 години )
    Така става само в приказките. И конския впряг е бил ползван доста дълго преди да навлезат масово бензиновите автомобили.
  • #16
    5 rate up comment 3 rate down comment
    nicolo ( преди 11 години )
    Пичове,стига сте ни баламосвали с тия хибриди на час по лъжичка!!!!!!!Дайте ни електрически брички и станции за бързо зареждане!!!Всичко останало са преебавки на дребно....
  • #15
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    А ти ще излезе,че си същия тъпчо,който по-долу говори,че това било електрическо.Ами тъпичко парче си.Ако имаше малко мозък в главата щеше да знаеш,че Ампера се задвижва само и единствено от електродвигател,а това тук и от ДВГ.Така,че сам си направи извода за себе си и за това дали е електромобил или не.
  • #14
    3 rate up comment 3 rate down comment
    1! ( преди 11 години )
    Това май ще излезе по-близко по технология до ампера отколкото до останалите хибриди.
  • #13
    7 rate up comment 5 rate down comment
    макарони Choice ( преди 11 години )
    Който няма пари за японско купува корейско - това е истината. Никой нормален човек не би си купил корейски ***, ако има парите за японски шедьовър на автомобилната индустрия. Дори и най-смотания и чуплив японски автомобил е по-качествен и издръжлив от най-здравия корейски. Факт! Корейците по-добре да си правят макарони Choice и да оставят автомобилите на японците!
  • #12
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Бизнесмен,много залиташ към Ford, така малко на бъчваря ми блъскаш.
  • #11
    4 rate up comment 2 rate down comment
    бизнесмен ( преди 11 години )
    Е, вижте "Mitsubishi Galant 2.4 GDI KLIMA" от обявите под статията изглежда по-хубаво и като дизайн и като състояние от чисто нов *** на Киа и Хюндай, а е произведен през 1999-та (!)
  • #10
    5 rate up comment 1 rate down comment
    misha ( преди 11 години )
    разкошен цвят, а тъпите европейци, корейци и американци нямат коли в такива хубави цветове!
  • #9
    2 rate up comment 5 rate down comment
    бизнесмен ( преди 11 години )
    Ако имах таксиметрова компания, тогава щях да харесвам корейските глокници. Я вижте една корейска *** на 10 години в какво състояние и я сравнете с една японска или пък Форд и пак ще говорим! Та Мазда 323 и Форд Фокус от 2000-2004 изглеждат като чисто нови спрямо своите връстници от Киа и Хюндай.