IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

VW Golf

7.5
Закупена: 2008 г., Пробег: 80 000 км.
Приложимост в ежедневието
8
Надеждност
10
Оборудване
3
Пространство
7
Цена/Качество
8
Качество на материалите
6
Разход на гориво
10
Удоволствие от шофирането
8

Какво не ти харесва

  • ниско ниво на оборудване
  • дизел от старо поколение
VW Golf От: Inniskilling 26.06.2013 8331 прочитания 53 коментара
Начин на ползване:
предимно извънградско
На кое качество на автомобила най-много държиш:
добро пътно поведение
Начин на каране:
нормален
Допълнителни бележки
Като цяло, колата е "две в едно": много икономична (за 80 000 км никога не съм надвишавал 5.0л/100 км, вярно с Екcелиум на Тотал и по почти идеалните френски пътища), но е по-бърза (максимална скорост 190 км/ч, 0-100 км/ч за 11.3) от повечето нови дизели от категорията: скопени са от нормата Еуро 5, за новата 6 не ми се мисли). Много проста концепция, архаичният дизел 1.9 ТДИ се справя чудесно (например в планината) или на дълъг път (Париж - Барселона, 1200 км за един ден, без кой знае каква умора), без съмнение е много по-удачно решение - от преди 6 години - от недомислиците като Т Приус (карал съм я, е*ати електрокара). В заключение, не лоша колица, но вече за музея.
Снимки
VW Golf VW Golf VW Golf
0 от 500
  • #9
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    Абе, хлапак, купи си първо колело, тогава се изказвай за коли.
  • #8
    5 rate up comment 1 rate down comment
    ТДИ ( преди 10 години )
    1.9 е или TDI или помпа-дюза. Мой приятел кара трета година петица със 105 коньовият мотор, много приятен автомобил. Другото предимство в момента тук на вторичният пазар е, че джамбазите по някакъв начин все още държат тебелски цени от по 7К и нагоре за IV-ка, а там започват цените на V-ца с 5 година по-млада :)
  • #7
    3 rate up comment 0 rate down comment
    hristo ( преди 10 години )
    common rail :)
  • #6
    9 rate up comment 0 rate down comment
    hristo ( преди 10 години )
    Помпа-дюза е, не знаех, че има версия с commun rail. Трака като трактор, пие като магаре, но върви като кон. И е така, досега не съм иммал случай де се задъха на баир с 250 Nm/1900 об.мин., а съм я водил къде ли не.
  • #5
    7 rate up comment 1 rate down comment
    груди ( преди 10 години )
    Тоя мотор 1.9ТДИ (има и ПомпаДюза такъв, не знам твоя какъв е) е много сполучлив двигател. Бях взел под наем един Сеат Леон 2007 с такъв мотор и много ми хареса именно по планински пътища - удоволствие беше. Иначе и на мен този Голф ми допада отвън, но отвътре тея коли не са в мой стил.
  • #4
    14 rate up comment 1 rate down comment
    hristo ( преди 10 години )
    Благодаря за интелигентните и доброжелателни коментари. Наистина ми е "жал" де се разделя с колата, може да изкара още 200 000. В никакъв случай не парадирам с благосъстояние (то нямам и кой знае какво основание), но тук пазарните правила са такива: ако до 5 - 6 години не я продадеш, цената пада драстично. Другата седмица взимам една Хонда Сивик 1.6 i-dtec, ще я покарам и може да поразговаряме, моторът е засипан със суперлативи и на теста не беше наистина никак лош. Карайте внимателно!
  • #3
    9 rate up comment 1 rate down comment
    bg ( преди 10 години )
    във Франция коли над 3 години вече са стари :) , но тук този голф е мечта кола на поне 60% от населението :) . Карат Октавия с такъв двигател и аз съм много доволен от разхода за такава голяма кола :) 5.5 смесено ми дава на колонка , на компютъра лъже малко - дава ми 5.2 :)
  • #2
    22 rate up comment 2 rate down comment
    Алекс ( преди 10 години )
    Не съм съгласен, че е за музея. Има си съвсем приличен външен вид, без скъпи и излишни екстри, приемлива като цена поддръжка и т.н. Идеална за хора, които не се правят на велики, а искат от една кола да идат до определена точка и се върнат без проблеми и излишни разходи.
  • #1
    12 rate up comment 3 rate down comment
    ARC ( преди 10 години )
    по принцип не съм фден на VW , но Golf 5 за мен е най-сполучливия Golf правен до сега, а 1,9 ТДИ е един от най-добрите избори за двигател според мен. Много безавариини километри :)