IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

GMC Caballero - пикапът, който заслужаваше по-добра съдба

Моделът е близнак на емблематичния Chevrolet El Camino

Един американец получава подарък – автомобил, ръждясал и покрит от години с боклук и прах. Дори и цветът трудно се различава. Подаръкът обаче идва с условие – автомобилът трябва отново да заработи. Мъжът е готов за предизвикателството, приема колата и споделя за нейното обновяване в социалната онлайн платформа Reddit.

 

GMC Caballero-34

 

Оказва се, че автомобилът е класически GMC Caballero и си заслужава усилията, които новият собственик полага. Впоследствие той публикува и снимка с напълно възстановения Caballero с млада дама до пикапа. Колата е пребоядисана в тъмно синьо и е напълно реставрирана отвън и отвътре.

Подаръкът вече изглежда великолепно, но всъщност този модел не е от много успешните, дори е влизал в класации за пикапи, които са правени, но не са купувани. GMC Caballero е близнак на друг успешен модел на GMC - емблематичния Chevrolet El Camino (1959 – 1987 г.).

 

GMC Caballero-35

 

Независимо дали са били лошо промотирани или са представени в неподходящия момент, тези иначе смятани за много добри пикапи - GMC Caballero, никога не са спечелили доверието на купувачите. А „Кабалеро“ на испански означава „джентълмен“ или „рицар“...

GMC Caballero е серия от купета, които заменят GMC Sprint през 1977 г. и са напълно преработени за моделната 1978 г. Изграден върху GM A-Body и G-Body, GMC Caballero предлага два варианта на двигателя - V6 и V8. Но само 37 719 автомобила са продадени за повече от десетилетие (1977 – 1987).

 

El_Camino_Classic_front

 

Далеч от Chevrolet El Camino (на снимката горе), от който са продадени над 317 163 бройки. През 1959 г. El Camino е рекламиран като първият пикап Chevrolet, който има метален товарен отсек вместо дървен. Платформата е изработена от вълнообразна ламарина и е закрепена с 26 вдлъбнати болта.

Продажбите са извършени от GMC Truck в САЩ и Канада като пикап със задно задвижване на автомобила, алтернативен на стандартния малък до среден такъв. 

 

GMC Caballero-1

 

GMC (по-рано General Motors Truck Company 1911–1943) или GMC Truck & Coach Division (1943–1998) е подразделение на американския автомобилен производител General Motors (GM) за камиони и товарни автомобили.

Caballero се предлага с различни опции за двигател и трансмисия от най-малкия, 3,8-литров Chevrolet V6, до най-големия, 5,7-литров V8. Опциите за предаване включват 3-степенна или 4-степенна механична, или 3-степенна (по-късно 4-степенна) автоматична.

 

GMC Caballero-2

 

Предлагани са три основни варианта, всички с испански имена - Diablo, Laredo и Amarillo. Луксозните опции са климатик, круиз контрол, електрически прозорци и електрически ключалки, а електрическите спирачки, AM/FM радиото и сервоуправление са стандартни за автомобила.

За разлика от „дядото“ Chevrolet El Camino, който има дълът живот с няколко поколения, неговият наследник GMC Caballero няма същата съдба. Няма и същата цена, но си остава ценен за колекционерите и днес.

 

Още снимки - вижте в галерията

 

 

0 от 500