IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes-Benz отново отряза руснаците

Компанията няма да доставя резервни части за автомобилите в Русия

Германският автомобилен производител Mercedes-Benz няма да доставя резервни части за Русия през 2025 г. Това обяви отговорникът за корпоративните комуникации на марката Бенедикт Вайс, цитиран от Autonews.


Mercedes-Benz


Вайс отговори на запитване от руски медии, които в последно време твърдяха, че Mercedes ще възобнови доставките на части за автомобилите от марката, продадени в страната. Той също така припомни, че сделката за продажбата на бизнеса на Mercedes-Benz в Русия включва, наред с други неща, гаранционни задължения към клиентите, които бяха прехвърлени на местния инвеститор Avtodom като част от сделката, завършена през април 2023 г.

Още през август 2023 г. Mercedes-Benz изключи руските дилъри от своя софтуер като част от акциите, наложени на страната заради нападението над Украйна. Тогава от групата компании Avtodom заявиха, че натрупаният опит, знания и бази данни ще направят възможно заместването на системите на производителя в процесите на ремонт и поддръжка на автомобили Mercedes-Benz. Все пак беше обяснено, че в някои случаи липсата на достъп до онлайн-системи ще доведе до увеличаване на времето за ремонт.

В същото време автомобили Mercedes-Benz продължават да се продават на руския пазар, но по схемата за паралелен внос. По-специално моделът G-Klasse AMG е включен в списъка на най-популярните европейски автомобили, продавани по тази схема.


0 от 500
  • #1
    0 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 1 час )
    Ужасяващо клиентско обслужване. Спраяха им първо приложенията, после беше онази шашма, кдъето бордовията не ти "регистрира" смяната дори и на фар (първо - ЗАЩО ИЗОБЩО ТОВА СЪЩЕСТВУВА!!!), сега и това. Резултатът - хората или дават луди пари, да ги карат в Грузия и обратно, правят сложни операции с разни хакери или просто ... минават на друга марка. Аааа - да сетих се! Видиш ли, някой, ще се ядоса до таква степен, че не може си кара мерджана, че ще вдигне бунт ... ха ха ха Хаховци и половина.