IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайски електрически всъдеход преплува басейн

BYD YangWang U8 показа, че става и за лодка (ВИДЕО)

Китайският производител BYD редовно провежда изпитания на своите автомобили пред публика, демонстрирайки тяхната невероятна здравина, надеждност и впечатляващи възможности. Този път компанията показа на какво е способен огромният SUV YangWang 8.


BYD YangWang U8


Целта на теста беше да докаже, че електрическият всъдеход може да премине през дълбока вода, като стигне до брега и продължи да се движи без проблеми. Във видео, публикувано от YouTube-канала DiscoverChinaAuto, се вижда как китайският SUV влиза в басейн с дълбочина 1,6 метра. Това е достатъчно колелата да се отделят от дъното, като от BYD твърдят, че всъдеходът може да остане на повърхността до 30 минути.

За да не се допусне навлизането на вода долната част на автомобила е напълно уплътнена. Водачът отваря люка, за да позволи на въздуха да влезе в кабината. След това започва бавно да завърта огромния SUV, като периодично натиска газта. Системата за задвижване завърта четирите колела и колата се носи като лодка.



Ако се вгледате внимателно, можете да видите как системата разпределя мощността между колелата в реално време, за да принуди SUV-а да се движи в дадена посока. Електрическият мотор на всяко колело работи независимо от останалите и може да го завърти, колкото е необходимо за завиване и ускорение.


0 от 500
  • #14
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Нормално ( преди 2 часа )
    В ОАЕ лятото, имаше много наводнения. Точно по това време много дръпнаха продажбите на U8. Масово тогава шейховете взеха правилното решение и минаха на него. Спокойно си се придвижват между небостъргачите :) Батериите, наред с други силови блокове, са в ЗАТВОРЕН контур с антифриз. Там вода НЕ МОЖЕ да влезе. Има други блокове, които не е нужно да се охлаждат, и там е слабото място, защото не са херметически. Само журналисти и теслари вярват, че бури ще вкарат вода в батерия.
  • #13
    0 rate up comment 1 rate down comment
    До 12 ( преди 2 часа )
    Ами да си говорим за реалности? Китайците освен производствен капацитет за батерии, значително увеличават и производствения капацитет на автомобилните си заводи. Ето това притеснява шефовете на автомобилните компании, които разчитаха да продават продукцията си на китайския пазар, който е 30 милиона, а целия световен пазар е 90 милиона.
  • #12
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Друг Гост ( преди 2 часа )
    До 11 - и ти си прав - да правим разлика между реклама и реалност
  • #11
    7 rate up comment 1 rate down comment
    РУК ( преди 2 часа )
    Не случайно демонстрацията е в басейн,местообитание на затлъстели лапнишарани.Тук име един изявен такъв!По актуални данни, китайските авто производители отказват да признаят над 50% от гаранционните повреди по колите продадени в чужбина, а над 60% от приетите рекламации ремонтират за повече от 5 седмици.Вие си обяснявайте колко добре са "опаковали" батерията им!И Тесла се хвали как пикапчето минава през реки,но отказва ремонт на батерия на Модел 3 подгизнала от проливен дъжд.Пляс,пляс в басейна
  • #10
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Друг Гост ( преди 3 часа )
    До 8 - прав си, но аз имам предвид, че важното е да не се запали батерията, а не да можеш да плуваш. До 9 - не смятам, че е бил шантажиран - просто не разбирам защо имат такива реакции. Китайците са напред защото инвестират, но батерии можеш да си купиш и остава да напишеш софтуер - не е нещо което да не знаят как се прави - просто не го правят. Форд си прибрага електрическите Ф-150 заради риск от пожар, но пък те и коли с ДВГ си прибраха за същото. Просто са безхаберници.
  • #9
    1 rate up comment 2 rate down comment
    До 7 ( преди 3 часа )
    Смяташ ли че Джим Фарли хвали BYD, защото наистина е бил шантажиран от китайците които са го хванали да убива малолетна девойка, докато изнасилва малолетно момче и шмърка кокаин, докато пуши марихуана и са заснели всичко, както твърдят антиелектриците? Защо ли и той повтори преди няколко дни същите неща, които аз говоря както за Тесла така и за китайците? Затова ли кара китайски автомобил, въпреки че е шеф на ford?
  • #8
    2 rate up comment 1 rate down comment
    До 7 ( преди 3 часа )
    Ако опаковаш само батерията, автомобилът ще потъне
  • #7
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Друг Гост ( преди 3 часа )
    До 6 - не знам дали са чак ужасени. Според мен, не е кой знае колко трудно да опаковаш батерията - не разбирам защо не им се получава на някои. От доста време съм с ГСМ който е водоустойчив и познай кое е първото нещо което направих когато си взех първия - сложих го в съд с вода - не ми се запали батерията - работи си на 6 :-)
  • #6
    2 rate up comment 3 rate down comment
    До 4 ( преди 3 часа )
    Именно! Китайците искат да покажат, че са помислили за защита на автомобила от всякакви обстоятелства. Не случайно шефовете на автомобилните компании се връщат от командировка в Китай ужасени и паникьосани. Виждат колко са изостанали спрямо китайците, както с технологиите, но най-вече че китайците ги настигат и понякога изпреварват с качеството.
  • #5
    4 rate up comment 2 rate down comment
    До 3 ( преди 3 часа )
    Когато си купуваш водоустойчив часовник за 50 м, за гмуркане ли го купуваш или за да си сигурен че няма да се намокри ако влезеш с него под душа или в басейна без да искаш?