IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BYD Seagull ще стане най-достъпната електрическа кола в Европа

Въпреки митата китайският хечбек ще се предлага на цена под 20 000 евро

Въпреки възможността за нови мита върху китайските електрически автомобили, китайският производител BYD се готви да пусне един от най-достъпните електрически автомобили на европейския пазар - Seagull. Този нов модел вече получи признание в Китай и обещава да стане сериозен конкурент на европейския пазар.

BYD Seagull


BYD Seagull ще стъпи на европейския пазар през 2025 г. с начална цена под 20 000 евро. Моделът вече се продава в Китай на цена от около 69 800 юана, което е по-малко от 9000 евро. BYD планира да адаптира Seagull към изискванията на европейските потребители, както направи с модела Dolphin.

С въвеждането на временно мито от 17,4% в допълнение към съществуващия данък от 10% в ЕС, BYD все още очаква да поддържа конкурентни цени за своите автомобили. Въпреки по-високите мита в САЩ, анализаторите казват, че Seagull ще остане един от най-достъпните електрически превозни средства и на този пазар.

В Европа BYD Seagull ще се конкурира с модели като Dacia Spring, чиято цена е от 17 890 евро, и Citroen e-C3, който струва около 22 590 евро. Със своята мощност от 75 к.с. и пробег до 405 км, Seagull обещава да бъде сериозен конкурент на тези модели.

Освен това BYD планира да оборудва Seagull с нови натриеви батерии, които ще бъдат дори по-достъпни от сегашните литиево-железни фосфатни батерии.


0 от 500
  • #5
    5 rate up comment 13 rate down comment
    анонимен ( преди 7 часа )
    Пожелавам много здраве на баллъците, които ще си купят китайска четириколка на двойна цена.
  • #4
    10 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 8 часа )
    Що не прайш батерии, а губиш време в писане на коментари?
  • #3
    7 rate up comment 0 rate down comment
    до 1 ( преди 8 часа )
    Натрия е много , ама много по разпространен от лития , а в край Поморие отдавна не се добива сол . Но пък в България е разположено второто по големина солно (натриево) находище в света край Провадия
  • #2
    11 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 10 часа )
    Сещам се за един друг евтин автомобил от миналото, Tico, та този автомобил може да е евтин спрямо другите автомобили но спрямо това което предлага е доста скъп.
  • #1
    8 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 10 часа )
    Хайде още една опорна точка отпадна. Най-евтините модели ще са с натриеви батерии, което означава че няма да ползват скъп литий, който се произвежда по абсолютно същия начин като натрия но според антиелектриците, производството било замърсяващо. Дали литиева или натриева сол, замърсяването е еднакво. Точно както в солниците на Поморие, където се добива натриева сол.