IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кои са най-продаваните коли в Европа през септември?

Tesla Model Y се върна на върха, въпреки спада спрямо миналата година

Tesla Model Y е най-продаваният автомобил в Европа за септември, като по този начин електрическият SUV прекъсна серията на Dacia Sandero, който беше на върха през предишните три месеца. Това е сериозен успех за Tesla, тъй като марката обикновено има слаби продажби през първия месец на всяко тримесечие. Този път Model Y изпревари конкурентите с близо 8000 единици, въпреки спада спрямо миналата година.


продажби

Надпреварата за второто място остава напрегната, става ясно от данните, представляващи 99% от продажбите в Европейския съюз, пазарите на ЕАСТ и Обединеното кралство. Volkswagen Tiguan води пред Renault Clio - 20 763 на 20 306 продажби, така че е възможна промяна, тъй като все още не са ясни резултатите от двата пазара - Унгария и Словакия.

Лидерът от предишните три месеца Sandero ще завърши месеца на 4-то място, след като продажбите му паднаха с 0,5 процента до 19 346 единици. Малкият хечбек от бюджетната марка на Renault Group завърши на първо място в европейските продажби шест пъти за девет месеца.

Борбата за петото място също е доста оспорвана, като за него Kia Sportage (16 284 продажби) се бори с Peugeot 208 (16 103 продажби). Сериозен спор ще има и за седмата позиция, където засега VW Golf изпреварва Toyota Yaris Cross с 15 722 срещу 15 498 продажби.

В същото време обаче класиране по продажби след 9 месеца не е претърпяло кой знае какви промени спрямо август, като преднината на Sandero си остава сериозна. Румънският модел със сигурност ще финишира на първо място тази година, но вторият и третият ще водят сериозна борба в оставащите месеци.


Топ 20 на най-продаваните автомобили в Европа за 2024 (ГАЛЕРИЯ):

0 от 500
  • #15
    0 rate up comment 1 rate down comment
    TSLA ( преди 3 часа )
    6 (ШЕСТ) месеца трябваха от кола номер 5 млн. до кола номер 6 млн. да слезе от поточната линия. В момента са 7 по пътищата на Света и България. Най-голямата ЕА общност в България. Справка: Шоуто в Търново на 12.10.2024 г. (хората на сух кладенец за вода не ходят). Питат ме: "Какво ще кажете, на хората, които шортват срещу вас на борсата?" Отговарям им: "Хора, аз не блъфирам. Като чуете че идва бързия влак, поне си погледнете краката да не сте стъпили на релсите..."
  • #14
    0 rate up comment 0 rate down comment
    TSLA ( преди 3 часа )
    Абe рева ми някой наскоро, шефа на Фауве ли, на Форд ли.. не помня. "Защо бе Ильо, как ни отвяхте така?!" Викам нашио, Игрека е швейцарското ножче на колите, друго такова няма. Няма. Станциите ви... опа вие нямате такива... Нашите станции зареждат нашите колите ДОРИ когато са офлайн - директно Plug&Charge - БЕЗ карти и приложения (станцията разпознава колата при самото закачане), защото всичко е ЕДНА система. Вие нямате нито коли, нито ток, нито зарядни.... Е какво искате!? Спри да ми хленчиш
  • #13
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Гостенино ( преди 13 часа )
    Всеки математик ще ти каже, че засега Тесла поддържа над 50% годишен ръст от 2014 насам, което е неоспорим факт. Напълно възможно и дори с голяма вероятност, Тесла ще си изпълни и плана за тази година и ръста няма да падне под 50% за последните 10 години. В най-лошия случай ще е 49% което също не е лошо постижение, на фона на 1% годишен ръст за Toyota за същия период. Чиста математика без грам емоции. Ти решаваш математически задачи с прилагателни и емоции и резултатите винаги са ти ПРИЛАГАТЕЛНО
  • #12
    1 rate up comment 4 rate down comment
    Гостенино ( преди 13 часа )
    Само пълен наивник може да ВЯРВА на обещания за след две петилетки и да приема че всичко ще бъде изпълнено точно на 100%. Затова резултатите от изборите са такива - вярвате на патологични лъжци, въпреки че знаете че са ви излъгали предишните 10 пъти но със сигурност вярвате че този път говорят пълната истина и всичко ще стане точно както са ви ОБЕЩАЛИ на изборите.
  • #11
    0 rate up comment 5 rate down comment
    Гостенино ( преди 13 часа )
    Това е само според анти математиците което не знаят какво е геометрична прогресия. Това е само според хората с функционална неграмотност, които не правят разлика между план и реалност. Хора с функционална неграмотност които не правят разлика между план и обещание. През 2014 година Тесла е ПЛАНИРАЛА да продаде 1,9 милиона през 2024 година според ПРОГНОЗИТЕ за 50% годишен ръст. Нито е ОБЕЩАЛА преди 10 години, нито има ГАРАНЦИЯ, че прогнозите ще станат реалност.
  • #10
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 13 часа )
    Тесла продаде 2 млн. електрокара за 2023 г. По плана на Теслю адреналинката електричка за 50% ръст всяка година,следва Тесла да продаде 3 млн. електрокара 2024 г. Тази година се очаква ръста да е отрицателен.
  • #9
    10 rate up comment 0 rate down comment
    Пешо ( преди 1 ден )
    Затвърждаваш мнението на всички, че си много .......Септември е последен месец от тримесечие, не е първи!
  • #8
    2 rate up comment 6 rate down comment
    Жицата ( преди 1 ден )
    Тесла продава повече от Дачия...
  • #7
    5 rate up comment 10 rate down comment
    raiders ( преди 1 ден )
    Карам новия Дъстър и ми дреме на г***з@, но ако имаше смисъл да си купя, това би било само Тесла 3 или обновената У. За тези пари получаваш най-много...
  • #6
    10 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 ден )
    Браво на Дачия!