IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla представи нов модел за 30 000 долара

Роботаксито CyberCab няма волан и педали

Лидерът при електромобилите Tesla представи новия си продукт - роботакси, което беше анонсирано още преди време от американската компания. Това стана на специално събитие, наречено „We, robot“, където на публиката бяха представени десетки роботиксита Tesla CyberCab, като едно от тях докара на сцената главния изпълнителен директор на компанията Илон Мъск.


Tesla CyberCab


CyberCab изглежда като по-малка версия на пикапа Cybertruck. За разлика от съвременните електрически автомобили, новият модел на Tesla няма нито волан, нито педали, нито странични огледала, нито задно стъкло.

Самият Мъск сравни кола с асансьор, в който просто натискате бутона, за да се возите. Серийното производство на CyberCab ще започне през 2026 г., като се очаква при излизането си на електрическото преводно средство да струва по-малко от 30 000 долара.


Tesla CyberCab


Компанията-производител все още не е разкрила подробности за за задвижването на роботаксито, но е известно, че електрическият автомобил е оборудван с най-новите системи за автономно управление на Tesla. Интериорът е изключително строг, с чифт седалки и голям екран на информационно-развлекателната система, който изглежда взет направо от Model 3 или Model Y.

Една от характеристиките на CyberCab, която не се среща в никой друг модела на Tesla, са вратите тип „пеперуда“, които, поне на на теория, би трябвало да улеснят качването и слизането на пътниците в таксито.


Tesla CyberCab


Вече са произведени 50 екземпляра от роботаксито, като те ще бъдат използвани за подобряване на системата за автопилот на Tesla.


0 от 500
  • #7
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 минути )
    Това прилича на VW XL1. Батерята очаквам да е под 30kWh, което означава доста добър маджин при 30к за кола. Отделно абонамента, който е задължителен щото иначе няма как да върви тая кола.
  • #6
    4 rate up comment 3 rate down comment
    РУК ( преди 42 минути )
    Човек с личен самолет, личен хеликоптер, лична яхта, лични коли, с лична охрана, обяснява на всички как те обаче нямат нужда от личен автомобил ... :-) :-) :-) После се чудим защо зомбитата му натякват на всички колко хубави и задължителни и то веднага са електричките .... докато карат дизели ..... :-) :-) :-)
  • #5
    5 rate up comment 5 rate down comment
    РУК ( преди 56 минути )
    Обяснява колко ще е готинко да се качиш изморен след работа в колата и тя да те отведе до вкъщи през трафика, ама същия тоя принуди служителите си във всички фирми да прекратят хоум офис, чрез който се намалява и трафика,и не пътуваш изморен до вкъщи, щото си си вкъщи!Сложни решения на прости проблеми за които има реални прости решения сега!Поредната партенка за инвеститори и зомбита! Митьо ти си, почвай с 800 коментара ... :-) :-) :-)
  • #4
    5 rate up comment 4 rate down comment
    РУК ( преди 57 минути )
    Гледах сектантската сбирка,като каза "без *** и кормило" и зомбитата изпаднаха в екстаз!WTF!Обяснява как си ползваш колата 10 часа седмично и купувайки негова и я споделящ,ще се ползва 100 часа и ще спестиш,ама не казва докато колата ти е в друг град,с какво ще идеш веднага до детската градина като се обадят,че на дете е зле!Или с какво ще закараш веднага бременната си жена спешно при гинеколог защото усеща нещо което я плаши до смърт?Все пак за него семейстово е само плащане на издръжки
  • #3
    0 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 час )
    И това ли е теслата която ще изкърти продажбите? Ами те почти всички конkypенти вече имат кола за под 30к долара (вероятно над 30, да не кажа 35 в Европа). Дано поне в цената да е включен автопилота. Че ако трябва и абонамент да плащаш съвсем отиде работата. До гост - спокойно докато излезе след 2-3 години (да се чете над 5-6) ще е станало законно.
  • #2
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Popa ot razgrad ( преди 1 час )
    Опасно...
  • #1
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Друг Гост ( преди 1 час )
    Това законно ли е - без волан и ***?!?