IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota показва нов начин за зареждане на автомобили

Водородните касети на японската марка ще могат да се използват и в бита

На специално събитие в Япония по-късно този месец Toyota ще покаже преносими водородни касети, които могат да се използват за зареждане на електрически автомобили и различни домакински уреди.
   
   
Toyota-1
  
   
Тези водородни картриджи могат да се използват като гигантски АА батерии. От Toyota не споменаха точно какъв запас от мощност те могат да осигурят, но уточниха, че подмяната на такава захранваща банка отнема няколко минути. Следователно, винаги ще може да увеличите пробега на вашия електрически автомобил, стига да имате под ръка необходимия запас от тези преносими касети.
 
  
Toyota-2
 
  
Японската компания също така отбеляза, че водородните касети ще имат редица други приложения. Например, като захранване на преносими готварски печки, които се използват при къмпингуване. За целта Toyota обедини сили с марката Rinnai Corporation и разработи печка, която работи на водород.
  
   
Toyota-3
 
  
По време на събитието Toyota ще покаже и системата за съхранение на енергия Sweep. Тя използва батерии, които са прослужили срока си и са свалени от електрическите превозни средства. Животът им се удължава и те се използват повторно като енергийни стабилизатори, когато се комбинират със слънчеви панели и други системи за генериране на възобновяема енергия.
  
  

0 от 500
  • #4
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Hvaliprats ( преди 32 минути )
    ..разчитат на изцяло външни технологии за бъдещите си модели електромобили.
  • #3
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Hvaliprats ( преди 33 минути )
    До 1: само дето батериите с подобен капацитет са 3-4 пъти по-тежки. До 2: Тойота разработва технологии, които рано или късно ще навлязат в употреба. Да му мислят технологично импотентните като Тесла и немците, които раз
  • #2
    0 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 1 час )
    Тойотка видя, че с колите не можа да излъже много хора и реши да пивотне. Трагикомедия от Волтер.
  • #1
    4 rate up comment 10 rate down comment
    След дъжд качулка ( преди 1 час )
    Вече има преносими батерии, които изпълняват тези цели. Да не говорим, че в това контейнерче, което я съдържа 100 грама водород, я не, не може да се съхрани енергия и за 10 км.