IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Stellantis се отказва от дизела при още три модела

Пътническите Citroën Berlingo, Peugeot Rifter и Opel Combo стават хибриди

Концернът Stellantis явно вече напълно се убеди, че формулата на Toyota е идеална за контролиране на нивата на емисии. Затова, ако се интересувате от Peugeot Rifter, Citroën Berlingo или Opel Combo с дизелов двигател, трябва да побързате, тъй като френско-италианският автомобилен гигант ще премахне тази опция през 2025 г.


Peugeot Rifter


Всъщност, още през 2022 г. Stellantis изненадващо се отказа от използването на диделови мотори при трите модела, което лотично се отрази на техните продажби и съответно зарадва конкурентите им. Две години след това, след решение на един от най-близките съветници на шефа на концерна Карлос Тавареш, дизелите бяха върнати на пазара, възползвайки се от фейслифта на трите модела.

Последните информации от френски медии обаче сочат, че това решение е било временно и от 30 ноември Stellantis спира да поставя 1,5-литровия двигател BlueHDI с 4 цилиндъра и 130 к.с. на версиите на Peugeot Rifter, Citroën Berlingo или Opel Combo, регистрирани като пътнически автомобили, тоест той ще остане в търговските варианти, които нямат задни седалки.


Peugeot Rifter


Причината за промяната да новите правила за емисиите, които ще влязат в сила от първия ден на 2025 г. А това е момент, който Stellantis не иска да достигне с излишък от частици при тези три модела и затова при тях дизеловия двигател ще бъде заменен с трицилиндровия, 1,2-литров турбо MHEV бензин. 


0 от 500