IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla Cybertruck е на път да запише антирекорд

Пикапът влиза в сервизите за пети път само за една година

Американският производител Tesla обяви поредна сервизна акция за пикапа Cybertruck. Така електрическият модел ще влезе за пети път в сервизите на марката само за една година, като този път проблемът е с работата на камерата за задно виждане.


Tesla Cybertruck


Новата кампания за изтегляне ще засегне 27 185 пикапа Tesla Cybertruck, които не отговарят на федералните стандарти за безопасност на САЩ. Законът изисква изображението на монитора от камерата за задно виждане да се появи в рамките на 2 секунди след включване на задна предавка. При електрическите автомобили този процес може да отнеме до 8 секунди, което се счита за неприемливо от контролните органи.

Този път Тesla реши проблема невероятно бързо. Грешката стана известна на 12 септември, а актуализацията по въздуха се появи на 19 септември.

Както стана ясно по-горе, това е петата сервизна акция за Cybertruck само за една година. През юни 11 000 пикапа бяха изтеглени поради проблеми с техните мотори на чистачките. Още толкова на брой Cybertruck бяха изпратени в сервизите заради олющена тапицерия.

През април близо 4000 електрически пикапа бяха привикани за ремонт поради риск от блокиране на педала на газта. През същия месец Tesla проведе мащабна кампания за актуализиране на системата за автопилот на своите електрически автомобили.


0 от 500
  • #2
    12 rate up comment 1 rate down comment
    Гост ( преди 4 часа )
    А проблема с ръждата по ултра твърдата и мега еластична стомана проектирана лично от Мъск,която се оказа китайска алпака за мивки,кога ще се реши?
  • #1
    7 rate up comment 1 rate down comment
    РУК ( преди 4 часа )
    Добре, че не произведоха 20 мил. бройки за година, че с този капацитет който имат, голям проблем щяха да си докарат .....