IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla позволи препродажбата на Cybertruck

Компанията премахна глобата от 50 000 долара и заплахата за „черен списък“

Tesla вече не заплашва да съди собствениците на Cybertruck, които препродават своите превозните си средства, и премахна договорна клауза, която също така може да позволи на производителя на автомобили да поставя тези в хора в черния си списъка и по този начин да им попречи на закупуването на бъдещи превозни средства.


Tesla Cybertruck


Cybertruck е обвит в противоречия още от пускането му в края на миналата година, но малко неща развълнуваха толкова феновете на марката, колкото договорът, който трябваше да подпишат. В него Tesla постановява, че купувачите не могат да продават или да се опитват да продадат превозното си средство в рамките на първата година, без първо да дадат на марката възможност да го изкупи обратно на неговата оригинална цена минус 25 цента на измината миля.

Тези, които не се съобразят и продадат колите си на пазара на употребявани автомобили, бяха заплашени с неустойка от 50 000 долара „или стойността, получена като възнаграждение за продажбата на прехвърляне, което от двете е по-голямо“. Tesla също така има право да откаже да продава на нарушителите свои бъдещи модели.

Въпреки заплахите много от първите притежатели на електрическия пикап бързо препродадоха колите си и реализираха сериозни печалби. След това пазара на употребявани Cybertruck се срина и вече е възможно да се поръчате нов от сайта на Tesla, като той ще бъде доставен в рамките на няколко седмици.

В крайна сметка Tesla премахна клаузата от договора за продажба на пикапа, като не е ясно и дали някой от собствениците вече е глобен с 50 000 долара. Изданието Electrek обаче твърди, че някои тези, които са продали своя Cybertuck, наистина са поставени в черен списък. За същото съобщава и друго интернет-издание Teslarati.

Въпреки лошите отзиви в пресата, Cybertruck е най-продаваният автомобил с шестцифрени цена в САЩ през юли, като победи не само пикапите, но и всичко останало в този ценови сегмент.


0 от 500
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Гост ( преди 1 седмица )
    Няма търсене на Кибергрозника.Електролалугера се кълнеше че имали 2 млн.поръчки.
  • #4
    2 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 седмици )
    Както виждаш има търсене дори на 50% по-високи цени вдигнати изкуствено. Няма качества да замени нормалните пикапи, Но въпреки това ще се продават поне 200 000 и вероятно ще вдигнат капацитета на производство или поне ще го задържат.
  • #3
    1 rate up comment 2 rate down comment
    До психопата ( преди 2 седмици )
    Ще цитираш ли къде съм говорил за 2 милиона продажби преди започване на производството? Дали пък не говорих, че нарочно вдигнаха цената, за да видят реалното търсене, защото и за най-глупавият човек на света е ясно, че при 100 долара за РЕЗЕРВАЦИЯ, което за всеки функционално грамотен Не само че не е продажба, но не е и поръчка, няма как да се знае какво е реалното търсене. Аз Не говорех за два милиона А за 200 000 максимален производствен капацитет след години. Цитирай нещо различно, психопат?
  • #2
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Хвалипръц ( преди 2 седмици )
    А Тротинетката се кълнеше в 2 милиона продажби още преди да започнат производство. Жалка картинка са набълбукалите се с пропагандни партенки мушмороци.
  • #1
    6 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 седмици )
    Напълно нормално. Забраната вече е безсмислена, защото задоволиха търсенето и вече не се чака. Вероятно са надценили интереса към модела за да си мисля че цяла година могат да продават на тази цена. Следващата нормална стъпка е да намалят цените до нормалните нива, защото с тези 30-40 000 надценка над обявената първоначална цена, този грозник няма кой да го купува. Пазарът на автомобили за над 100 000 не е чак толкова голям.