IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шефът на AMG е уверен, че купувачите на V8 ще преминат към електромобили

Хората си купуват коли с 8 цилиндъра заради технологиите, категоричен е Михаел Шийбе

Преди време шефът на Mercedes-AMG Михаел Шийбе направи доста противоречиво изявление, като сравни 4-цилиндровите хибриди, разработвани от компанията му, със смартфони. Сега той отново изненада публиката, като заяви, че клиентите на AMG няма да имат проблеми с преминаването от голям V8 двигател към електрическо задвижване.


Mercedes-AMG


„Клиентите, които дойдоха при марката AMG, не дойдоха, защото просто искаха да имат голям двигател. Те дойдоха, защото харесаха технологията, която вложихме в колата. Така че, когато става въпрос за електрическо шофиране, аз съм убеден, че клиентите ще приемат тази технология, защото тя ще бъде най-новата и най-добрата, която могат да получат", обясни Шийбе, цитиран от Autocar.

С подобни изявление от AMG явно искат да ни убедят, че тяхната клиентела се състои от хора, които дават приоритет на технологиите. Ако най-новите разработки нямат двигател с вътрешно горене, клиентите очевидно ще преминат към електромобили. Рано или късно философията „един човек, един двигател“ ще приключи и изглежда, че в Афалтербах вярват, че хората няма да се поколебаят да приемат електромобилите, стига да имат най-новите технологии.


Mercedes-Benz


Двигателят V8 обаче няма да умре скоро. AMG вече съобщи, че все още работи върху нови осемцилиндрови модели, като един от моделите, които ще получат такъв мотор е следващият CLE63. Първоначално този модел трябваше да бъде с хибриден 4-цилиндров агрегат, но слабото търсене на C63 принуди германците да променят плановете си.

Засега няма точни данни за продажбите на C63, но огромните отстъпки в Германия показват, че моделът е много популярен. C63 не е единственият AMG, който губи своя V8, тъй като и GLC63 се отказа от 4,0-литровия агрегат с двойно турбо. Освен това Mercedes вече обяви, че следващото E63 няма да има осем цилиндъра.


0 от 500
  • #4
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Patanov ( преди 5 минути )
    Точно, защото тямат проблем да се откажат от V8 не харесват 4-цилиндров хибрид и връщате големите двигатели...
  • #3
    0 rate up comment 0 rate down comment
    До 4 ( преди 26 минути )
    Какво имаш предвид с липса на надеждна автономност? България има най-добре развитата зарядна инфраструктура в цяла Европа. По европейските стандарти, ние не само че сме изпълнили всички изисквания за зарядната инфраструктура. Всъщност още в началото на годината бяхме преизпълнили препоръките не за тази, а за 2030 година. Проблемът за преминаване на България към електромобили не е инфраструктурата, а икономическите възможности на населението. Технически пречки няма. Само икономически.
  • #2
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Мемфис ( преди 45 минути )
    Може, но не скоро! Бъдещето е на електромобилите, но още ия големи проблеми по липсата на надеждна автономност особено в неразвити държави като нашата. Негативите са . преобладаващи
  • #1
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 час )
    На Митбъстъра му изгърмяха бушоните. Обяви антиелектриците за психопати.