IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Последните истински спортисти с ръчни скорости

Много фенове предпочитат старомодната, но истинска връзка с автомобила

Постепенното изчезване на автомобили с ръчна скоростна кутия е факт. Неудържимият напредък на хибридните автомобили доведе до също толкова значителен бум на автоматичните или безстепенните трансмисии, които по-лесно вървят с електрифицирани двигатели.
 
 
bMW ръчни скорости 

Но тенденцията през последните пет до десет години се разпространи и сред спортните автомобили и суперавтомобилите, като сега почти всички се предлагат като стандарт (и понякога без възможност за алтернатива) с автоматични скоростни кутии с "двоен съединител". 

И все пак все още има хора, които с готовност биха се отказали от няколко десети от секундата при ускорението от 0-100, само за да изпитат удовлетворението от изическа връзка с волана, педалите и скоростния лост. Тези пуритани, които искат да се забавляват по старомодния начин, по-добре да побързат, защото някои от споменатите модели се изкупуват като топъл хляб и реално са недостъпни на пазара.


Последните истински спортисти с ръчни скорости (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #13
    0 rate up comment 0 rate down comment
    РУК ( преди 2 часа )
    Миналото лято имах възможност да карам 718 Cayman GT4 автоматик и ръчка в рамките на няколко часа, на Хокенхайм.Не е като да не съм карал там,нито кайман е най-мощната кола която съм карал и е само 7 степенен автоматик. С автомата дадох доста по-добро време. Това за "усещането на колата" го говорят хора които просто вкарват оборотите "в лютеницата" и ръчкат двигателя на свободна на светофарите и си мислят,че това е голям усет. Топ пилотите в F1 и WRC не са с чиста ръчка,ама бачо е по топ от топа
  • #12
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Ко?Не! ( преди 6 часа )
    Тинтири_минитири ти до какъв автоматик си имал досег последно? Нещо с 4 степени от 1993? Наистина ли вярваш, че с дясната ръчичка ще си по-бърз и прецизен от 8-10 степенен автоматик? Вярваш ли си че точно ти ще контролираш по-добре едни 500-600 коня на писта, от колкото ако си с автомат? Ей,много профи дрифтъри тука.
  • #11
    4 rate up comment 0 rate down comment
    do 8 ( преди 11 часа )
    я си карай москвича, BaTHuko, и си трай. Недей да коментираш неща до които не си се докосвал!
  • #10
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 11 часа )
    автомобила никога няма да измести кобилата казал коня
  • #9
    1 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 11 часа )
    Автоматите се налагат единствено за да се кара колата в макс ниски обороти (еко). А при спортните, бързината на превключване е само едната страна. Основната е заради тягата (мощност).
  • #8
    9 rate up comment 8 rate down comment
    Тинтири_минитири ( преди 14 часа )
    До Enzo. Ръчката не е до комфорт. Ако искаш комфорт си вземи S-класа с автомат! Ръчката е заради контрола, който ти дава! Заради свързаността с автомобила. Спортна кола с автомат е като безалкохолната бира. А при днешните безумни коне стотните, които губиш от ръчните скорости са без никакво значение, играят роля само на писта. Но това да направиш перфектното превключване с на влизане в завой с пета пръсти - това няма автомат, който да ти го даде! Джендърска работа! Автомата е ОК но не за спортни
  • #7
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Enzo ( преди 15 часа )
    Преди 20 години, когато започнах да купувам и карам коли, избирах ръчката, защото автоматите все още не бяха толкова бързи. И съответно, колите с автомат винаги ускоряваха малко по-бавно, отколкото с ръчка. Отделно, често бяха и ненадеждни.Днес положението е съвсем различно. Добрите автоматични кутии вече са едновременно и надеждни, и бързи, а за удобството да не говорим. Така, че... покарайте качествен автомобил с добра автоматична кутия и гарантирам, че никога повече няма да помислите за ръчка
  • #6
    7 rate up comment 5 rate down comment
    До тинтири ( преди 15 часа )
    Като се замисля, ти джендър ли си да караш джендърски автомобил? Или караш москвича още, защото е един от последните истински автомобили?
  • #5
    6 rate up comment 6 rate down comment
    До 4 ( преди 15 часа )
    Едно време коли се карали само джендърите или както там са ги наричали по онова време. Истинските мъже са карали коне. Всъщност прадядо ти те е наричал джендър точно както ти наричаш децата си в момента, които ще карат тези автомобили. Гордееш ли се? Ще им покажеш ли какво си написал да се гордеят и те с тебе?
  • #4
    9 rate up comment 5 rate down comment
    Тинтири_минитири ( преди 16 часа )
    Ами вече сме в ерата на джендърчетата - такива като Гретето... такива ще са и колите