IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Автопилотът на Tesla поряза американка на шофьорски изпит

В крайна сметка жената взе книжка, но съмненията за използване на FSD остават

Шофьорка на Tesla в крайна сметка получи лиценцз за управление на автомобил, след като използва Model Y на родителите си при изпита. Въпреки това, когато  пристигна на следващия ден, за да вземе документа, служителите на Щатския департамент по транспорта отмениха нейната оценка, защото изпитващият помисли, че дамата е използвала системата за напълно автономно шофиране - FSD. Случката е от Аризона.
 
 
Tesla Model Y


Публикация във форум на Tesla Model Y в популярна социална мрежа, описва сценария. Дъщерята най-накрая успява да вземе шофьорския си изпит. Компютрите в DMV обаче не работят в този момент, така че семейството е помолено да се върне на следващия ден, за да получат физическо копие от лиценза.

Но нещата не се развиват по план: „Когато дъщерята и съпругата ми се върнаха днес, те бяха повикани от линията на чакащите. Казано беше, че дъщеря ми няма да получи книжката, защото тестерът смята, че е използвала FSD. Когато жена ми обясни, че колата ни няма FSD, те се върнаха да проверят.  И казаха, че тъй като не е докоснала педала на спирачката достатъчно, те са помислили, че колата спира автоматично.И отказаха да издадат лиценз, не помогнаха дори обясненията ни за регенеративно спиране“, пише таткото.

Човекът, разказващ историята, каза, че са получили следното обяснение: „Ако не знаем, че тя може да спира с педала на спирачката, тогава как да знаем, че може да кара Tesla“.


Tesla


В САЩ се говори за за пълна забрана на Tesla при шофьорски изпити, защото имат „твърде много функции за безопасност“. Това не е първи път, когато колите на Мъск са критикувани по отношение на процеса на взимане на книжка. В Норвегия инструкторите масово отказват да изпитват на коли, които нямат лостчета за мигачи. 

Що се отнася до ситуацията в Аризона, момичето все пак успя да получи книжката си, но явно се обсъжда как ще бъде администриран шофьорският изпит. Колкото и нелепо да е, тази история доказва, че хората все още нямат представа за възможностите или истинската употреба на FSD.
 
 

0 от 500
  • #17
    1 rate up comment 1 rate down comment
    До 15 ( преди 9 часа )
    И защо реши да ме обиждаш с психо? Аз напълно заслужено използвам това обръщение към психопатите, защото многократно съм доказал, че лъжат преднамерено и умишлено. Психопат е патологичен лъжец. Този който постоянно лъже. Не те карам да изброяваш патологични лъжи, докажи че съм психопат с нещо за което съм излъгал нарочно? Кой е психопата сега?
  • #16
    0 rate up comment 1 rate down comment
    До 15 ( преди 9 часа )
    Аха, значи коментираш само коментиращите, защото за технология не съм те чул да говориш! Сега коментираш коментарите на Илон Мъск но не коментираш технологиите на Тесла които вече са по улиците? Напълно съгласен съм че имам Мъск е психопат и не го бърка да лъже И да го хващат. Но поне лъже за срокове, а не за технологии. Не си е въобразява водородни бъдеща и подобни безсмислици и не лъже правителства И акционери да хвърлят парите си в тази посока. Тесла постига РЕЗУЛТАТИ, както и китайците
  • #15
    0 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 10 часа )
    Абе психо, къде видя да пиша за двг, раси и прочее? Аз също следя технологиите, но ефекта от лъжите на Мъск е определено негативен.
  • #14
    0 rate up comment 1 rate down comment
    До 13 ( преди 10 часа )
    А ти какво печелиш от ДВГ и японци корейци китайци или какво са там, което ти харесва? Да не би да ти плащат да лъжеш и да хейтиш срещу Тесла? За разлика от вас аз не си служа с лъжи и манипулации. Вчера беше Тесла, днес са китайците, А утре ще са някои други, които най-технологично напреднали и коментирам в сайт за нови автомобилни технологии. Ти какво коментираш? Очевидно не говориш за технологии. Коментаторите? Националности? Марки? Или против всичко и всички и хейтиш безплатно и произволно?
  • #13
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 11 часа )
    Ти пък колко трябва да си кух че по цял ден безплатно бръщолевиш за Тесла и електромобили, докато Илон Мъск кешира милиарди на гърба на лапнишарани като тебе?
  • #12
    1 rate up comment 1 rate down comment
    До 11 ( преди 11 часа )
    По-скоро ти си споредния хейтър, който мрази всичко и всички и се си мисли, че хората го лъжат. Прочете Тесла в заглавието и направо започна да хейти, без да знае. Сещаш ли се колко нелепо звучиш пред всички които знаем, че тази Тесла дори не е имала автопилот? Това е все едно някой да рекламира твоя брилянтен ум! Как точно се рекламира нещо което не съществува? Технически погледнато Това е антиреклама на Тесла.
  • #11
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 12 часа )
    Поредна пропагандна партенка от Тесла, които драпат да се изкарат компания за изкуствен интелект. Е, става, но само ако приемем че изкуствения интелект може да бъде толкова глупaв,, че да катастрофира веднъж на 20-30 км. Компания за изкуствена глупост звучи далеч по-правдоподобно.
  • #10
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Прекалявате ( преди 14 часа )
    Може ли в сайт на автомобилна тематика да сте забранили използването на думата която изразява онова което натискаме с краката във всеки автомобил? Технически термин, обединяващ газ спирачка и съединител?
  • #9
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Заключение ( преди 14 часа )
    Ако не знаем, че тя може да спира с *** на спирачката, тогава как да знаем, че може да кара Tesla" ти не знаеш, дали може да кара Тесла, но всички останали знаем, че ТИ не можеш да караш Тесла. И не само Тесла. Очевидно не си и чувал за one *** driving - шофиране с един *** при електромобилите, при което отпускането на газта спира автомобила. Колкото по-рязко отпуснеш толкова по-рязко спира.
  • #8
    3 rate up comment 5 rate down comment
    Гостенино ( преди 15 часа )
    Не ти е за първи път да разбереш точно обратното на написаното. Всички знаем и ВЯРВАМЕ, че няма да е и последен. От агресивен психопат с функционална неграмотност, не може да се очаква нещо различно.