IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Eто го първото електрическо Ferrari

Прототипът е с каросерия на Maserati и залепен с тиксо ауспух, но ревът го бива (ВИДЕО)

За съжаление на пуританите, Ferrari потвърди преди няколко месеца, че разработва първата електрическа кола в историята си. Трябва да бъде представена в края на следващат година. Въпреки че все още няма много информация, автомобилът току-що беше засечен близо до фабриката в Маранело от YouTuber.

 
електрическо Ferrari


Видеото не само дава известна представа какво ще бъде това първо 100% електрическо Ferrari чисто естетически (въпреки неговия камуфлаж), но също така можем да чуем как ще звучи. Преди официалния си дебют - то беше преследвано от „тубър“ с името Acriore близо до централата на компанията. Във видеото, гледано 22 000 пъти за 4 дни, колата си личи ясно под камуфлажа. Но не трябва да се предоверяваме, тъй като каросерията за това тестово муле в никакъв случай няма да е окончателната: тя е от Maserati. Прави впечатление обаче, че возилото има фалшива изпускателна тръба, прикрепена към купето с нещо, което прилича на тиксо.

Когато минава пред камерата, се чуват ясни шумове от изгорелите газове, което предполага, че Ferrari работи върху собствена система за генериране на изкуствен шум. Въпреки че в този случай се чува на празен ход и с ниско натоварване, търсеният ефект може да е като при Dodge, който имитира V8 при своя електрически мотор. Просто такава е наредбата и откриваме акустична система за предупреждение в модели като Abarth500e, Hyundai IONIQ 5 N, Mercedes EQC, BMW i4 или електрическото Porsche Macan. Примерите от пазара вече са много.



Но е ясно, че Ferrari иска да се разграничи от останалите и разработва звук, който е възможно „най-верен“ с този на ДВГ. Това лято главният изпълнителен директор на Ferrari Бенедето Виня гарантира, че първото 100% електрическо превозно средство „ще бъде много забавно за шофиране“. Но и допълни какво да очакваме по отношение на неговия звук. „Хората купуват Ferrari, защото се забавляват много“, каза Виня. „Никой не купува Ferrari с една единствена цел: това е комбинация от неща, сред които са страст и звук”.

Електрическото Ferrari се очаква да дебютира най-късно в началото на 2025 г. и ще бъде пуснато на пазара до 2026 г. То ще разшири електрифицираната гама на марката след дебюта на първия plug-in хибрид на Ferrari –SF90 Stradale, представен миналата година.
 
 
Ferrari


До 2026 г. италианският производител иска „60% от продажбите му да бъдат електрически превозни средства или PHEV“. През юни доклад на Reuters разкри, че първото електрическо Ferrari може да надхвърли 500 000 долара. Босът нито потвърди, нито отрече цената, но ще трябва да изчакаме официална информация.

Ferrari също така ще произвежда батерии, електрически двигатели и други специфични компоненти в своята е-сграда, която отвори това лято. Тя ще бъде и дом на първата 100% електрическа кола. Всъщност се говори, че италианската марка вече работи там върху второто поколение на батерията си.
 
 

0 от 500
  • #7
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 дни )
    където е текло пак ще тече всички обявиха порше за луди като изкараха сув и после всички маркетолози полудяха
  • #6
    5 rate up comment 5 rate down comment
    РУК ( преди 4 дни )
    Поне да му сложат смешно име, че да имат оправдание като Римац, че не му купували мегаскъпата електричка заради името! Че директно да кажат, че не се продава защото е електричка, ще има навлече гнева на зелените фанатици и ще почнат вандалски прояви срещу коли на марката ......
  • #5
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Грета Тунберг ( преди 4 дни )
    До 2ри. Да ми кажеш как се бърка отзад с мека карабина?
  • #4
    9 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 дни )
    Кой ще брой пари за Ел. Ферари с тонколона вместо ауспух. Бързи електрички има в изобилие, вероятно по-добри като параметри и пробег от това което ще предложат в Маранело. Вижте какво се случва с продажбите на Ел. Поршето. Ферари имат шанс да се конглокират с мощни хибриди, които хората ще продължат да купуват още много дълго време особено при спортните коли.
  • #3
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 дни )
    Поредната (много) скъпа играчка. Бутикова играчка..
  • #2
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Гледам ( преди 4 дни )
    Този мит ли е бъстър ли е ама яко ти е бръкнал отзад и само за него мислиш!
  • #1
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Грета Тунберг ( преди 4 дни )
    Дай нещо по силно,на моят митбъстъра електрика не му действа.