IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Как Ferrari ухажва най-верните си клиенти

Баровци от цял свят получиха ключа за новото F80, обвито все още в мистерия

Ferrari  посочи 2025-а като годината за премиера на новия хиперавтомобил. Шпионски снимки вече циркулират онлайн, но все още много малко се знае за модела. Това е част от мистиката, която започна с 288 GTO, и продължи с F40 , F50 , Enzo и LaFerrari. 

 
Ferrari F80 - концепция


Първите, които ще научат подробностите за „F80“ (както в момента е известно новото бижу, тъй като ще отбележи 80-ата годишнина на марката), ще бъдат най-добрите клиенти на Ferrari. В случая - най-добрият сред най-добрите. Благодарение на американския колекционер Дейвид Лий  научихме какъв е процесът на ухажване.

Само поканата за това събитие, което се провежда дори преди представянето на автомобила пред медиите,  вече трябва да ги накара да се почувстват специални. Говорим за милиардери като Лий, който има петте икони на марката в личната си колекция, като някои дори се дублират.

 
Лий, милиардер


Но най-интересна е „стръвта“, която Ferrari хвърля на мераклиите да купят следващата италианска хиперкола. Защото освен поканата с датата на събитието през октомври, има още една подробност. Баровците получават част от ключа на новата кола, върху чийто гръб се вижда силуета на хиперавтомобила.  

Името на бъдещия модел обаче не се появява. Така че и най-запалените фенове като американския търговец на бижута и недвижими имоти ще трябва да почакат.


ключ за новото Ferrari


Специалните серии на Ferrari винаги са в ограничени издания, така че  малцина избрани ще имат F80 в гаража си. Крайнита бройща варираше - 272 за GTO, 1311 при F40 , 349 за F50, 399 при на Enzo и 499 за LaFerrari.
 
 

0 от 500