IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Трагедия: Легендарно Ferrari изгоря на пистата

Щетите по изключително рядкото 512М от 1971 година са сериозни

Ретро състезателните автомобили Ferrari са достатъчно редки, а тези, които са записали успехи, още повече. Ето защо е толкова сърцераздирателно да видиш някоя от тях да гори в пламъци.


Ferrari катастрофа


Видео и снимки, публикувани в социалните медии, показват Ferrari 512M от 1971 г., за което се предполага, че е управлявано от Сам Поузи, стигнал до трето място в „24 часа на Льо Ман“. Спортната кола е обхваната в пламъци, докато върти обиколки на пистата „Уоткинс Глен“.

Не е ясно какво точно точно се е случило, но предполагаемата причина е скъсан горивопровод. На снимките и видеото се вижда вече запалената кола, като отзад излизат дим и пламъци. Ferrari-то спира на пистата, докато авариен екип се опитва да потуши пламъците. На една от снимките се вижда и пилота, който е невредим.


Ferrari катастрофа


Щетите по автомобила обаче са сериозни, тъй като огънят е горял поне 4-5 минути, преди да пристигне спасителния екип. И все още не е ясно дали собственикът ще може да възстанови колата.

Сам Поузи се състезава с Ferrari 512M през 1971 г. за тима на NART. Той не успява да завърши „12 часа на Сребринг“ и „24 часа на Дайтона“, но заедно с Тони Адамович стигат до третото място на Льо Ман. Автомобилът е модифицирана версия на 512S, като разполага с 5,0-литров V12 двигател.


0 от 500