IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Три Ferrari-та катастрофираха още в първия ден на демонстрационно рали

Собствениците им са платили по 42 700 евро за участие в събитието

Едно автомобилно рали винаги е вълнуващо събитие, дори когато не става въпрос са истинска надпревара, а за обиколка с впечатляващи автомобили. Именно такова е „Cavalcade 2024“, което стартира на 30 юни във Венеция и в него участват 125 автомобила Ferrari.


Ferrari катастрофа


Участниците трябва да изминат 1220 км в цяла Италия, като се допускат само модерни коли от марката като Ferrari 296 GTB, LaFerrari и 812 Superfast. Съответно, техните собственици могат да си позволят таксата за участие от 42 700 евро. Трима от тях обаче не успяха да завършат още първия ден от демонстративната надпревара.

Снимки на пострадалите коли бяха публикувани в социалните мрежи. Най-сериозният инцидент беше с 296 GTB, което се запали по време на движение. Не е ясно какво е причинило пожара, но щетите от него са сериозни, въпреки намесата на екип огнеборци, които е успял да загаси пламъците, преди цялата кола да изгори.


Ferrari катастрофа


На друга снимка се вижда покрито 296, което сякаш е загубило някои части след удар в стена. Очевидно пътят е доста мокър, така че най-вероятно това е причина за катастрофата.

Третата кола - жълто Ferrari, също е участвала в катастрофа на пътя, като според очевидци нейният екипаж не е пострадал. Същото, впрочем, важи и за хората в другите две суперколи, което е най-добрата новия в тази история


0 от 500
  • #7
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Факт ( преди 1 ден )
    Това чака всички суперкари.Лятото с тия жеги температура 50 градуса няма температурен градиент отвеждащ топлината.
  • #6
    1 rate up comment 1 rate down comment
    До 5 ( преди 2 дни )
    Недей така. Според анти електриците само електрокарите се самозапалват. Досега не били чули за бензинов автомобил да се самозапали, а дизелът бил практически незапалим. Даже пробвали да го палят с клечка кибрит, но не ставало.
  • #5
    3 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 дни )
    Тия Ферарита са абсолютни таралясници като всичко италианско. Само напишете в търсачката Ferarri fire и вижте на изображения за какво става въпрос. При толкова малка бройка произведени толкова много пожари! Как може в 21 век бутикови спортни автомобили да се замозапалват от нищото в движение? Смятайте колко са мислили инженерите като са ги създавали и колко реално са ги тествали по улиците.
  • #4
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 дни )
    До 1,тези ралита само се казват ралита и нямат никакъв спортен характер,а целта е да се популяризира марката.Некадърното магаре зад волана е причината,а не колата.
  • #3
    1 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 дни )
    На Форд дори не им трябва, да правят нов Ford GT40. Ще пратят един Фокусн а дизел, дето просот ще завърши състеанието и ще бие Ферари :)
  • #2
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Алекс ( преди 2 дни )
    Дали куп пари за Ферари,а се стискат за инструктор,който да ги научи да карат тези мощни автомобили.Сега ремонт.
  • #1
    5 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 дни )
    тези ралита по отворени пътища за обществено ползване трябвя да бъдат забранени