IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Служител на дилърство почти унищожи Ferrari F40

Пораженията по струващата 3 млн евро суперкола изглеждат сериозни, ремонтът ще струва доста

Служител на автокъща в Германия нанесе сериозни поражения по един от най-редките и най-скъпи модели на Ferrari - суперколата F40. 24-годишният мъж е катастрофирал на магистрала в близост до Щутгарт, като най-вероятно причината за инцидента е превишена скорост, съобщават местни медии.


Ferrari F40 катастрофа


Снимките на последствията, публикувани от ksimages.de и споделени от supercar.fails, разкриват значителни щети по предницата на класическия суперавтомобил. Предният капак на Ferrari F40, панелите, бронята и други компоненти са разпръснати на няколко метра около мястото на катастрофата и изглежда, че предното окачване и спирачките също са претърпели някои поражение.

Все пак изглежда, че класическата машина ще може да бъде върната в първоначалното състояние, но ремонтът ще бъде доста скъп, като се има предвид, че F40 се оценява на 3 млн евро. Според информациите, това Ferrari е било обявено за продажба от собственика си, но след инцидента обявата бързо беше премахната. На сайта обаче има други F40 за продажба, като те са оценени на между 2,3 и 3,3 млн евро.


Ferrari F40 катастрофа


Положително в случая е, че младият шофьор е бил прегледан в болницата след инцидента и не е пострадал. Не е ясно обаче какви ще бъдат последствията за него.

Общо 1300 бройки от F40 са произведени в Маранело (Италия) през периода 1987-1992 г. Този модел е последното Ferrari, лично одобрено от покойния Енцо Ферари, поради което някои го смятат за абсолютно най-доброто.


Ferrari F40 катастрофа


Когато слиза от конвейера, неговият 2,9-литров V8 двигател с двойно турбо произвежда 478 к.с. и 577 Нм, като за времето си това е най-бързият автомобил с разрешение за движение по обществени пътища. Той вдига 100 км/ч от място за 4,1 секунди и развива 324 км/ч.


0 от 500
  • #3
    1 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 седмица )
    на тоя дилър ще му се пече яйце на г...а
  • #2
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 седмица )
    мен ми е интересно как собствениците си предават ключовете на автомобилите пред хотели на непознати лица още повече че качващия се в автомобила служител не знае в какво техническо състояние е автомобила това може да е било актуално преди 100 години когато автомобилите бяха с ниски мощности и риска да катастрофират е бил относително нисък същото важи и за автомивки и дилърски центрове които рискуват живота и здравето на служители си без да се замислят за финансовите последствия в случай на щета
  • #1
    6 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 седмица )
    трябва да си със специални образователни потребности за да си предадеш собствеността на трето лица и да очакваш добросъвестно отношение към вещта като има тарикати ще има и балъци