IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ултра рядко Ferrari за 3 млн долара катастрофира в Италия

Шофьорът е добре, но банковата му сметка със сигурност не е

Ако сте има лош ден, какво да кажем за шофьора на Ferrari 275 GTB, който е имал нещастието да загуби контрол над машината за милиони долари в най-неподходящия момент. Добрата новина е, че шофьорът е наред, но колата не е.


Ferrari катастрофа


Инцидентът се е случил на 19 октомври в северна част на Италия. Местното издание IlPiacenza съобщава, че 60-годишният шофьор е напускал търговски център, когато колата е излязла извън пътя, удряйки се в ограда. Известно е само, че мъжът зад волана е изгубил контрол върху управлението, като това е единствената снимка от мястото на катастрофата.

Водачът се е отървал без наранявания, но скъпата спортна кола е пострадала сериозно. Виждат се щети по предната част и калника, липсва един от фаровете. Твърде вероятно е да има и увредени механични части по окачването, не е ясно и дали двигателят - Colombo V12, е засегнат.

Автомобили като този в наши дни струват над 3 млн долара, като 275 GTB един от най-редките модели на марката. От него са произведени по-малко от 500 бройки през периода 1964-1966 г., като той е наследник на емблематичтото 250 GTO. Това е първото „шосейно" Ferrari с трансмисия, монтирана отзад, както и с независимо задно окачване. Под капака е поставен 3,3-литров V12, развиващ 320 к.с.


0 от 500
  • #2
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Горублянски дилър ( преди 6 месеца )
    Нищо и няма на колата.Дайте я насам.Ще стане: качваш се и караш.
  • #1
    4 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 6 месеца )
    Админите - можете да триете сравинтелно безобини коментари, но не може да се справите с постове като долния, които са едва ли под всяка статия? Или вие ги пускате?