IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вижте как Ferrari 250 GTO се превръща в огнена топка заради гръмнал двигател

Бивш пилот от Формула 1 пострада леко при инцидента (ВИДЕО)

Бившият пилот от Формула 1 - Карун Чандок, претърпя сериозен инцидент, докато караше Ferrari 250 GTO в състезание на пистата „Гудуууд“ във Великобритания. Емблематичната състезателна кола избухна в пламъци и се завъртя на 365 градуса, но Чандок успя да я овладее и спря в тревата, като самият той се отърва с леки наранявания.



„Просто си мислех „колко е готино това, което се случва? Аз съм м Гудууд и карам GTO”. Когато излязох на правата след завоя „Лавант“, чух трясък и задните колела блокираха. Когато се обърнах, видях пламъци и се изтеглих на безопасно място, за да предотвратя разливане на масло по пистата“, обясни индиецът.

Прегледът на колата показва, че двигателят на 250 GTO се е повредил заради неизвестен засега проблем. Той обаче е достатъчно сериозен, за да направи голяма дупка в мотора, а огненото кълбо идва от изхвърленото масло, което влиза в контакт с горещите изпускателни тръби. Пламъците са потушени с пожарогасителя на борда на автомобила-


Ferrari катастрофа


Собственикът на колата коментира, че екипът му тепърва ще търси причините, но е щастлив, че пилотът не е пострадал сериозно. Планът е колата да бъде ремонтирана и върната на пистата. Чандок пусна снимка в Twitter, на която се вижда разтопена от огъня обувка, като уточни, че има леки изгаряния на пръстите на краката.

Самото състезание е наречено Lavant Cup, като в него участват автомобили Ferrari GT от 1960 до 1966 г.Сред тях е и 250 GTO, което е един от най-редките и най-желани от колекционерите автомобили в историята. Ferrari е произвел само 36 бройки от този модел с 3.0-литров V12 двигател плюс три 330 GTO с 4.0-литров V12. В наши дни 250 GTO е и сред най-скъпите коли на планетата, цените на някои екземпляри надхвърлят 40 млн. долара.


0 от 500