IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ferrari се сбогува с два от моделите си

SF90 Stradale и 812 GTS отпадат от гамата, Roma ще ги последва

Гамата на Ferrari става все по-разнообразна и в Маранело винаги са заети да работят върху нещо ново: било то нова кола, следващо поколение на модел, актуализации на съществуващи версии или специални издания. Въпреки липсата на нови автомобили този месец, Ferrari обяви края на производството на два модела - SF90 Stradale и 812 GTS.


Ferrari SF90 Stradale


Според информациите, производството на купето и кабриолета скоро ще бъде прекратено. SF90 Stradale (на снимката) ще бъде заменен от нов модел, който за първи път беше забелязан на тестове през август 2023 г. Що се касае до 812 GTS, той вече намери своя наследник - показаното наскоро 12Cilindri Spider.

От компанията разкриват, че продажбите на Roma и 812 Competizione са намалели през второто тримесечие на 2024 г., тъй като двете купета наближават края на жизнения цикъл. Същото се отнася и за купето Roma (на снимката долу), което излезе през 2020 г. и се очаква да се задържи в гамата поне до 2026 г. Откритата версия Spider обаче ще остане и след това, тъй като тя беше пусната през 2023 г.


Ferrari Roma


За първото полугодие Ferrari е продал общо 7044 автомобила по цял свят, което е с увеличение с 1% спрямо миналата година. Бъдещето за производителя на спортни коли изглежда светло, тъй като всички поръчки до края на 2026 г. са запълнени, като това се дължи от голямото търсене на новите модели 12Cilindri.

За разлика от Lamborghini, където Urus е движещата сила зад продажбите, Ferrari обеща да не се превръща в марка, ориентирана към SUV. Както е известно, производството на Purosangue ще бъде ограничено до само 20% от общото годишно производство на марката.

Извън богатата комбинация от ICE и плъгин хибридни модели, гамата на Ferrari ще нарасне, за да включва напълно електрически модел към края на 2025 г. Подготвя се и излизането на нова хиперкола с plug-in хибридно задвижване.


0 от 500