IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-старото Ferrari все още се използва активно

Моделът е166 Inter, колата е произведена през 1948 година

Рядко Ferrari, което е обозначено с моделен номер 166 Inter, произведено през 1948 година все още се движи активно по пътищата. Колата се намира в Нова Зеландия и на практика представлява най-старият пътен модел на марката, запазен и до днес. Информация за него се появи във видео в официалния YouTube канал на италианската марка .


Ferrari 166 Inter


Енцо Ферари започва да произвежда автомобили през 1947 г., но първоначално се сглобяват само състезателни Ferrari-та 125 S и 166 S. Първият сериен пътнически модел е Ferrari 166 Inter. Общо са произведени само 38 такива коли, а това конкретно купе е сглобено през месец май 1948 година.

Елегантното компактно купе тежи само 900 кг, така че малкият 2.0-литров V12 двигател с мощност 90 к.с. е напълно достатъчен да развие скорост от 150 км/ч. Най-старото оцеляло Ferrari 166 от 1948 година с номер на каросерията 007-S е притежание на новозеландците Аманда и Филип. Те колекционират италиански коли от дълго време и преди това са имали Ferrari 330 купе и кабриолет в гаража си.


Ferrari 166 Inter


Двойката научила за въпросното Ferrari 166 Inter в средата на 90-те години от статия в автомобилно списание. По това време колата се намира в Аляска и новозеландците се свързват със собственика и преговарят за покупката ѝ в продължение на шест месеца.

Колата пристигна в Нова Зеландия в контейнер, разглобена е и веднага е изпратена за реставрация. След завършването ѝ през 1997 година автомобилът е с пробег от 50 000 км. Новите му собственици обаче решават, че Ferrari-то трябва да се кара редовно, а не да стои в гаража. Освен това има страхотно управление и страхотен V12 звук.



Интересното е, че малко хора знаят за това Ferrari 166 Inter дори в Нова Зеландия. Когато спортният автомобил участва в състезание, посветено на дебюта на кросоувъра Ferrari Purosangue, появата му е изненада за мнозина..


0 от 500
  • #3
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Най-изтривания ( преди 1 месец )
    Разкошен автомобил. Следвоенен дизайн, чист, опростен, двигател проектиран от Gioacchino Colombo. Собственичката е златна.
  • #2
    5 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    Много ми хареса :"Не знаехме какъв е оригиналният цвят защото всички снимки които видяхме бяха черно-бели." Хареса ми видеото.
  • #1
    14 rate up comment 0 rate down comment
    Илиян ( преди 1 месец )
    Искрено се развълнувах като видях с каква страст тази възрастна дама говори за това уникално бижу! Дано да му се радва още дълги години!