IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-евтиното Ferrari в света беше продадено за едва 22 000 долара

Ниската цена се дължи на лошо състояние и на факта, че се продава на търг за конфискувано имущество

В Бразилия суперавтомобил Ferrari Dino 208 GT4 от 1975 година се превърна в най-евтиното Ferrari, след като беше продаден на търг. За колекционерската кола са платени само 122 000 реала (21 785 долара), което означава, че в момента това е най-евтиното Ferrari.


Ferrari Dino


Информацията е на Sanches Leiloes, според които средната цена на Ferrari Dino 208 GT4 на пазара е три пъти по-висока - 63 700 долара, но в този конкретен случай нещата са по-различни. Факт е, че този суперавтомобил Ferrari беше продаден на търг за конфискувано имущество, а и състоянието му е много лошо.

Колата е била незаконно внесена в Бразилия през 2006 година и не е била освободена от митницата. Ferrari-то още тогава е задържано и оттогава е в наказателен паркинг. Собственикът на суперавтомобила Бруно Рихтер Лазарус се опитва да си го вземе до смъртта си през 2014 година.


Ferrari Dino


Ниската цена се дължи на факта, че за 18 години бездействие това Ferrari Dino 208 GT4 се превръща в купчина ръждясал метал. Няма нито един здрав каросериен панел, а вътрешната облицовка е силно повредена.

Новият собственик ще трябва да реставрира колата доста сериозно. Но според експертите си струва, защото Ferrari Dino 208 GT4 е рядък колекционерски модел, произведен в малка серия от само 840 автомобила.


Ferrari Dino


Суперавтомобилът е кръстен на сина на Енцо Ферари - Дино, който почина млад. Четириместното купе със средно разположен двигател е оборудвано с 2.0-литров V8 двигател с мощност 170 конски сили и развива максимална скорост от 220 км/ч.


0 от 500
  • #4
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Бай Сандю ( преди 1 месец )
    Я смятам да продаам скоро осмака че гльодам бая съ продънил ама е по зрав от това бамбино. А бе москвето грешка нема !
  • #3
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Алекс ( преди 1 месец )
    Две нули са в повече.
  • #2
    6 rate up comment 1 rate down comment
    От Испания ( преди 1 месец )
    Навсякъде по света държавния апарат е за да гърби хората. Скоро четох за един дето го обвинили в нещо, конфискуват му почти ново БМВ и няколко години по-късно съдът го оправдава и му връщат колата със 100 хил км горница, разсипана от всякъде.
  • #1
    6 rate up comment 1 rate down comment
    ха ха ( преди 1 месец )
    Новина от септември 2015 година. https://***.dgabc.com.br/Noticia/1586207/ferrari-de-rs-322-mil-pode-ser-comprada-como-ferro-velho%c2%a0em-patio-de-santo-andre