IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Стар дизелов Mercedes W124 беше продаден по-скъпо от нова E-Class

За произведения през 1995 година седан бяха платени над 100 000 долара

Дизелов Mercedes-Benz (W124) беше продаден на търг на по-висока цена от новата E-Class. Това стана на аукциона Bring & Trailer в САЩ, където за произведения през 1995 година седан беше платена много сериозна сума.


Mercedes W124


В случая става въпрос за Mercedes-Benz E300 с пробег от 8400 мили (13 500 км), който беше закупен за 101 000 долара. Зад океана нова Е-Class (W214), дори с 3,0-литров бензинов двигател и всички предлагани от производителя опции, струва около 70 000 долара.

В Северна Америка дизеловите версии са рядкост сами по себе си, но този конкретен седан е в отлично състояние. Той не е претърпял инциденти, като това се вижда и на снимките, предоставени от организаторите на аукциона става. Малкият пробег се потвърждава от състоянието на интериора и екстериора, както и от оригинални гуми Pirelli.


Mercedes W124


Тъй като говорим за дизелова версия E 300, под капака е атмосферен 3.0-литров двигател OM 606 (136 к.с., 210 Нм), а мощността се предава към задната ос чрез 4-степенен автоматик. Оборудването е богато - фарове за мъгла, електрическа антена, люк, стерео уредба с касетъчно устройство, круиз-контрол и електрически стъкла.

Сумата от 101 000 долара за Mercedes-Benz Youngtimer е висока, но не е рекорд. Преди година подобен дизел (W124) беше продаден в САЩ за 152 600 долара, въпреки че беше с по-пробег, а оборудването беше малко по-бедно.


Още снимки на седана - вижте в галерията:


0 от 500
  • #5
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Н.В. ( преди 6 дни )
    Имам я! Бижу е!
  • #4
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Пропов ( преди 1 седмица )
    Аз вчера гледах едно перфектно БМВ е21. Червено, малко и супер супер секси. Доплака ми се като се сетих как тормозихме едно такова навремето. Това е като да срещнеш отново първата си любов, хем мило, хем тъжно.
  • #3
    17 rate up comment 0 rate down comment
    Пропов ( преди 1 седмица )
    Красота е тази кола, красота неподвластна на времето и глупавите модни тенденции. А бежовият интериор е по добър за релакс и отпускане от всеки психотерапевт. Няма таблети, няма сензори, лампички и писукания за щяло и не щяло. Обличаш се като пич, сядаш бавно, пъхаш ключа, въртиш, палиш и се наслаждаваш, мазно , мазно без никакъв стрес, само ти и механиката на един истински Мерцедес Бенц. Ех, ще ги търсим тия коли, ама и все по скъпи ще стават.
  • #2
    17 rate up comment 0 rate down comment
    До 1 ( преди 1 седмица )
    И аз така мисля.например ,ако не искам таблет- ,а нормално табло с часовници.
  • #1
    43 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 1 седмица )
    Предполагам скоро липсата на някои електронни системи ще е екстра за която ще се доплаща.