IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Няма да познаете колко струва това Ferrari Purosangue

Това е най-скъпият екземпляр на италианския супер SUV, предложен на пазара

Имаше време, когато SUV от екзотична автомобилна марка като Ferrari или Lamborghini беше напълно изключено. Въпреки това нарастващото търсене на такива модели ни даде Ferrari Purosangue, Lamborghini Urus, Aston Martin DBX и някои луксозни предложения от Bentley и Rolls-Royce, като Bentayga и Cullinan, съответно.


Ferrari Purosangue


Porsche също има Cayenne, за да се погрижи за нуждите на своите фенове на кросоувърите, а Mercedes-Maybach все още се опитва да примами богаташите с GLS, който на практика е ребрандиран Benz. McLaren сериозно обмисля да разшири гамата си с кросоувър.

През 2016 г. вече покойният шеф на Ferrari - Серджо Маркионе, беше запитан кога легендарната италианска марка ще предложи SUV, като отговорът му беше: „Първо трябва да ме застреляте!" Седем години по-късно Purosangue вече е в серийно производство и се радва на огромен интерес.


Ferrari Purosangue


Според някои, това е най-екзотичният кросоувър, който може да бъде купен. Други обаче са на мнение, че Ferrari губи от привлекателността си с пускането на този продукт, чиято основна цел е да се пребори с базираното на VW Touareg Lamborghini Urus.

Като стана дума за Urus, той всъщност споделя своята конструкция и части не само с Touareg, но и с всеки друг SUV с подобни размер от VW Group, включително Bentley Bentayga, Audi Q7, Q8, Porsche Cayenne и Cayenne Coupe. Корените на Purosangue, от друга страна, стигат до старото Portofino.


Ferrari Purosangue


Факт е, че Ferrari Purosangue не е най-грозното предложение в своя клас. Той далеч не е и най-красивият, но в Маранело са се опитали да дадат най-доброто от себе си при неговото проектиране. Спецификациите разкриват, че SUV-ът на Ferrari е по-бърз в права линия от емблематичното Enzo. Той вдига 100 км/ч от място за 3,3 секунди, като развива над 310 км/ч, благодарение на 6,5-литровия V12, който генерира 725 к.с. и 716 Нм.

Продажбите на Ferrari Purosangue стартираха през миналата година, като цените надхвърлят 350 000 евро. Най-скъпият екземпляр обаче достига близо 7-цифрена сума. Това е Ferrari High Rider, което е оценено на 916 300 евро с данъците. Ако се добавят разходите за доставка, застраховка и други, цената ще надмине милион евро.


Ferrari Purosangue


Това Ferrari Purosangue се продава от компанията Hollmann International, като в обявата се посочва, че той е чисто ново и има екстериорната боя Verde Minerale.

Колата разполага с детайли от въглеродни влакна, качена е на 20-цолови джанти и може да се похвали с множество допълнителни екстри, включително панорамен покрив, комплект за повдигане на носа, шевове Cavallino на облегалките за глава, функция за масаж и вентилация.


Още снимки на най-скъпото Purosаngue - вижте в галерията:


0 от 500
  • #4
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Пропов ( преди 1 седмица )
    Това не е SUV ,защото е далеч над тази категория спортни джипки. Ферари даже предупредиха журналята, блогърите и тем подобни, че ще бъдат съдени ако наричат публично тази машина SUV. Препоръчаха да се ползва името Purosangue, в краен случай SAV. А тази цена е спекулативна. Колата при Ферари струва вероятно не повече от 500хил. Но трябва да те поканят и да чакаш поне 2 , 3 години. Някой я има вече и я предлага на двойна цена за нетърпеливите.
  • #3
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 седмица )
    Абе чета ревютата Изглежда Ферари са направили нещо дето съвсем предефинира какво е SUV
  • #2
    1 rate up comment 11 rate down comment
    112 ( преди 1 седмица )
    милион за това недоразумение, тия наистина не са наред ...
  • #1
    10 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 седмица )
    Тая кола дори не е във вселената на повечето други SUV, които сте изброили Да не говорим да се сравнява с Урус