IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ferrari подготвя универсален интериор за суперкола

Новата система позволява преместването на волана в салона

Италианският производител Ferrari разработва нова технология, която ще премахне необходимостта от създаване на автомобили с различно разположение на уредите за управление в зависимост от пазара, на който се предлага съответни модели.


Ferrari


Както съобщава CarBuzz, компанията е патентовала система, която ще позволи на шофьора са да избира мястото си в колата - ляво, дясно или по средата. Освен опростяването на производствените процеси, предимствата на тази иновация включват и увеличаване на удоволствието от шофирането, което е много важно за Ferrari - седалката на водача, разположена в средата, както в McLaren F1, оптимизира разпределението на теглото.

Въпреки това, за да приложи концепцията на практика, компанията ще трябва да разработи много нови системи. Те трябва да позволяват органи на управлението като волана и педалите да бъдат отделени от задвижването на колелата, газта или спирачките. Контролът трябва да се извършва по кабел, без да се накърнява собствената обратна връзка и „усещането на автомобила“.


Ferrari


Освен това Ferrari отбелязва необходимостта от създаване на специални блокировки, които да предпазват органите за управление и седалката на водача от спонтанно преместване в салона, например при остри завои.


0 от 500
  • #1
    0 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 5 дни )
    то на модерните шофьори е много лесно да им се осигури удоволствие от шофирането - едно вибромоторче на седалката и satisfaction guaranteed.