IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Продажбите на електромобили в света продължават да растат

През август се отчита 20% ръст на EV и PHEV спрямо миналата година

Продажбите на изцяло електрически (EV) и plug-in хибридни превозни средства (PHEV) продължават да нарастват през август 2024 г., като увеличението на годишна база е 20%. Това е подпомогнато от рекордния ръст на продажбите в Китай, въпреки спада на търсенето в Европа с 33%, се посочва в изследване на компанията Rho Motion.


електромобили


Анализаторите прогнозират, че продажбите на електрически превозни средства в Китай - най-големият пазар в света, ще нараснат с една трета спрямо миналата година - до 10,5 милиона автомобила. В същото време продажбите в Европа ще останат на нивото от миналата година - около 3,1 милиона единици.

Търсенето на електрически превозни средства се забави през последните месеци след години на бърз растеж. Много потребители сега чакат по-достъпни модели или избират хибридни алтернативи, принуждавайки производителите на автомобили да преразгледат своите планове за електрификация.

През август продажбите на електрически превозни средства, включително изцяло електрически модели и plug-in хибриди, са достигнали 1,47 милиона в световен мащаб. В Китай търсенето се е увеличило с 42%, което води до рекордни продажби на повече от един милион автомобила. В САЩ и Канада продажбите са нараснали с 8% - до 160 000 автомобила.

Ситуацията в Европа обаче е коренно различна - продажбите от началото на годината намаляват с 4%, главно поради спад от 23% в Германия, който свързан с премахването на държавните субсидии.

0 от 500
  • #20
    0 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 3 дни )
    Нещо интересно относно прираста. Ако миналата година са се продали два автомобила, а тази шест, това е увеличение с 200%, но е нищожно число само по себе си.
  • #19
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Имбецилите в ЕС ( преди 3 дни )
    Вместо да дадат субсидии на производителите, да предложат достъпни автомобили, те даваха на купувачите. Сега имало спад в Европа. Аман от тия зелени.
  • #18
    2 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 дни )
    Предвид че не получавам отговор ще кажа - В Китай прираста е 6.4 милиона. На световния пазар прираста е 5.6 милиона. Т.е. ако не беше Китай имаме прираст от МИНУС 800хил коли
  • #17
    1 rate up comment 4 rate down comment
    След 5 години ( преди 5 дни )
    Продажбите на антични коли с двг стигнаха цели 5%.Нормалните електрически коли са 95%
  • #16
    3 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 5 дни )
    Какво занчение има базовата бройка когато говорим в %. Добре ето ти: Китай 16милиона, Европа 6.7 млн Америка 3.5 млн. останалия свят 1.9
  • #15
    0 rate up comment 5 rate down comment
    До 11 ( преди 5 дни )
    Аз се радвам на всичко и не злобея за нищо. Не е полезно за здравето да си анти! Нямам нищо против хибридите. Казал съм и техните предимства, както и недостатъците. Мога да изброя предимства и недостатъци на абсолютно всяка технология и да направя обективно сравнение между тях. Вие сте тези, които смятате че хибридите са подходящи за всякакви ситуации за всеки джоб, за всякакви разстояния и за града и за извънградско както и за тежкотоварен транспорт.
  • #14
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Лудория ( преди 5 дни )
    Аз се шегувах за Африка, макар че евтините китайски голф колички, в комбинация с комплект слънчеви китайски панели, може и да се окаже, че съм познал. За Африка ми беше странно, че на някой му е хрумнало да забранява ДВГ. Инак за стагнацията - аз мисля, че продажбите на всички автомобили намаляват. Това, че в определена държава има повече от едни автомобили, за сметка на други, може да се потърси в регулации и субсидии.
  • #13
    0 rate up comment 5 rate down comment
    До 12 ( преди 5 дни )
    Защо Ти можеш ли да сметнеш с данните които си дал? Или си гостенина който смята средно аритметично на проценти без да се интересуват от бройкитe, защото базата била една и съща! Няма нищо че през нощта в консумацията е с 50% по-ниска от през деня. Като не си ми дал броя на продажбите за света и за Китай за миналата и за тази година, как точно очакваш да ти сметна проценти? Процент ОТ КАКВО? Анти математици сте, та дрънкате.
  • #12
    6 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 5 дни )
    Митето нали много обича процентите. Ако в Китай се продават около 2/3 от електричките в света и там ръста е над 40%, а пък общия ръст за света е 20%. В задачата се пита колко е ръста на едната трета продадена извън Китай?
  • #11
    6 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 5 дни )
    Айдеее, Митето почнА да се радва вече и на продажбите на хибридите, нищо че според него са следващия "гейт" скандал, хеле пък именно плъг-ините. Човечеството не знам къде ще се върне, ама наш Митьо обича да се подиграва, че другите четяли само заглавията, а сега не смее да цитира дори първото изречение от статията. Смях, смях, на буци и пaрцaли.