IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-големият пазар в Европа се срина през август

В Германия са продадени с 27,8% по-малко нови автомобили

Броят на регистрациите на нови автомобили в Германия през август 2024 г. е 197 322 единици, което е спад от 27,8% спрямо същия месец на миналата година. За първи път от годината до момента е отчетен лек спад от 0,3%, сочи статистиката на Федералната служба за автомобилен транспорт (KBA).


продажби


„В момента преживяваме катастрофа с продажбите на нови автомобили. След ръста на бензиновите и дизелови автомобили през първото полугодие сега и при тях се отчитат значителни спадове, които се дължат на лошото общо икономическо развитие", коментира Томас Перун, вицепрезидент и говорител на асоциацията на дилърите на производителите в Германия.

Според него спадът в регистрациите на акумулаторни електрически автомобили е особено драматичен. Техните продажби са намалели с цели 68,8% спрямо същия месец на 2023 г. За първите 8 месеца от годината спадът е с 40,5%.

„Планираните от федералното правителство данъчни облекчения за електрически превозни средства са само капка в морето и помагат единствено при фирмените продажби. Затова и в асоциацията са сериозни притеснени за следващата година, когато по-строгите цели за CO2 ще увеличат натиска върху производителите да развиват електронната мобилност, за да избегнат глоби", обясни Перун.

В Германия се отчита спад и при plug-in хибридите през август от - минус 6,8%, като през годината досега той е -4,5%. Но бензиновите автомобили (-7,4%) и дизеловите автомобили (-24,4%) също вървят надолу през август.

Що се касае до пазара на употребявани автомобили през август, при него се отчита ръст от 1,0% - общо 538 000 продажби. През годината до момента около 4,4 милиона автомобила са сменили собственика си, което е с 8,5% повече в сравнение със същия период на миналата година.


0 от 500
  • #17
    3 rate up comment 1 rate down comment
    младен ( преди 1 седмица )
    Нема грижи...ама никакви. Икономиката на га.йропа бумти, мигрантите работят всичките, санкциите вършат работа, Урколандия окупира Русия...всички сме с електрички.
  • #16
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Goo ( преди 1 седмица )
    Докато т.нар. "неолиберали" "зелени" са на власт в Европа, все ще е мазало. Те не искат прогрес, защото това водело до отделяне на СО2. Тайно си мечтаят голям брой хора на планетата да умрат, защото отделят голямо количество метан.
  • #15
    5 rate up comment 10 rate down comment
    анонимен ( преди 1 седмица )
    през 2014 нато превзе крим после започнаха да домбят бомбас и да ръчкат мечката с ръжена която блъскаше на врата нали защо ли никой лидер на що годе цивилизования свят не беше на откриването на олимпийските игри в сочи защото никой нормален не би искал да отиде да гостува на людоед и да бъде сготвен
  • #14
    12 rate up comment 6 rate down comment
    анонимен ( преди 1 седмица )
    До 8: А укритие съвсем заслужено ще си получат наградата Дарвин. Не може да ръчкаш заспала мечка и да се надяваш че ще ти се размине.
  • #13
    11 rate up comment 7 rate down comment
    анонимен ( преди 1 седмица )
    До 8: Лумпи, Путин ли обкръжи Нато или стана обратното? Евроглупците ще сърбат това което са си надробили.
  • #12
    11 rate up comment 1 rate down comment
    до 11 ( преди 1 седмица )
    ...върви ама първо към сервза и от там в моргата.
  • #11
    1 rate up comment 8 rate down comment
    затова Е60 ( преди 1 седмица )
    хубаво е , големо е , удобно е , широко е , връви..
  • #10
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 седмица )
    #6, то няма дизелови. Само БМВ и Мерцедес имат в премиум категориите си.
  • #9
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Санкциите ( преди 1 седмица )
    работят
  • #8
    4 rate up comment 26 rate down comment
    анонимен ( преди 1 седмица )
    ако още не сте разбрали четвърта световна война е лилипутин от 10 години рита с крак по всяка една врата на домакинствата по света всички си правиха оглушки че не ги касае и последния проблем ще ви е покупката на нов автомобил или изплащането на ипотеката на дома ви дано украйна да издържи че после следват прибалтийските републики полша молдова румъния българия и марш на скок до ламанша