IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Продажбите на електромобили в ЕС паднаха с 10,8%

Потребителите се насочват към хибриди, чийто пазарен дял вече е 32%

Продажбите на електрически превозни средства са намалели с 10,8% в ЕС през юли и сега представляват едва 12,1% от общия пазар на нови автомобили. За сравнение, пазарният дял на хибридите се е увеличил, докато общият дял на бензиновите и дизеловите автомобили е намалял.


електромобили


През юли в ЕС са продадени 10 705 нови BEV (електрически автомобил с батерии). Основна причина за този резултат е значителният спад от 36,8% в броя на продадените BEV в Германия, които намаляват от 48 682 единици през юли 2023 г. на 30 762 през юли 2024 г.

Броят на продадените електрически превозни средства спада и на други важни пазари, включително Финландия (-21,3%), Ирландия (-24,9%), Швеция (-14,9%) и Австрия (-11,7%). Някои държави от ЕС обаче отбелязаха рекордно увеличение на продажбите на електромобили през юли, включително Белгия (+44,2%), Дания (+68,8%) и Люксембург (+38,5%).

Спадът на продажбите означава, че общият пазарен дял на BEV е 12,1%, в сравнение с 13,5% през юли 2023 г. Преглед на данните от последните 18 месеца разкрива, че дялът на BEV в ЕС варира от най-ниските 11,8% през април 2023 г. до връх от 21% през август 2023 г.

Като цяло това не са лоши новини за тези, които харесват електрифицираните превозни средства, тъй като продажбите на хибриди се повишиха с 25,7% през юли до 273 003 единици, благодарение на увеличенията в четирите най-големи пазара в региона - Франция (+47,4%), Испания (+31,5%), Германия (22,4%) и Италия (+17,4%). Хибридите сега представляват 32% от пазара на нови автомобили в Европа, което е значително увеличение спрямо 25,5% през юли 2023 г.


0 от 500
  • #28
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Файтонджия ( преди 1 седмица )
    Първите ДВГ автомобили са били по бавни от конският впряг....за радост на кочияшите !
  • #27
    1 rate up comment 4 rate down comment
    Г-н пръдлив ( преди 1 седмица )
    Както във физиката така и в математиката има променливи и константи. Вие не ги различавате и затова за вас физичните закони са променливи, а знанията ви, реалността и мнението константа. Моите мнения са променливи, защото реалността се променя. Но мненията ми за физичните закони са винаги константа. Ти ти всичките ти антиелектрически и антиматематически никове променяте физичните закони за да опишете вашата константна реалност, която заедно с мисленето ви не се е променила с години.
  • #26
    2 rate up comment 5 rate down comment
    Интересен феномен ( преди 1 седмица )
    С всяка подобна статия ни облъчват къде са паднали продажбите на електромобили, къде по света се е запалил един електромобил за месеца. Колко пъти са паднали акциите на Тесла. От друга страна липсват статии за места на които продажбите са се увеличили, липсва статистика за пожарите с автомобили с ДВГ, също така няма статии за покачващи се цени на акциите на Тесла. Получава се интересния феномен че цяла година продажбите падат, акциите и те, а в края на годината продажбите са повече от предишната
  • #25
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Хвалипръц ( преди 1 седмица )
    Тротинетка, предвид че ти си този който най-често сменя опорките тук, дали пък ти не си този който мрази физиката, математиката и реалността като цяло?
  • #24
    0 rate up comment 5 rate down comment
    До 22 ( преди 1 седмица )
    Добре си описал антиелектриците. Можеше да добавиш и че освен тока, и математиката мразят фактите, физичните закони, хората, и въобще реалността като цяло и цялата им представа за света се гради върху фантазии и лъжи, нямащи нищо общо с реалността. И ако някой каже нещо против тяхната фантазия, стават агресивни и нападат хората с безпочвани лъжи клевети и обиди, който изстрелват и се скриват в дупката си за да не ги попитат за подробности.
  • #23
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Jet Guy ( преди 1 седмица )
    на ток е скучно, батерията бързо свършва, предпочитам червен живак, плутоний или в най-лошия случай на керосин да движа из града.
  • #22
    7 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 1 седмица )
    Дъра-бъра, "психопат". Дъра-бъра, "перпето мобил". Дъра-бъра, "антиматематик". Дъра-бъра, "фотоволтаици". Дъра-бъра, "безплатен ток". Дъра-бъра, "мощност". Дъра-бъра, "стомана".
  • #21
    7 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 седмица )
    ако някой вади лист и химикал и почвя да прави калкулация на разходите при покупка на автомобил е по добре да се ориентира към обществения транспорт или рентакар за да отиде да види морето
  • #20
    6 rate up comment 2 rate down comment
    До 19 ( преди 1 седмица )
    Интересно как ги изчисли тези пет години? Не ми казвай формулата. Просто можеш да сметнеш за колко време се изплаща ако си купиш BMW вместо dacia?
  • #19
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Факт ( преди 1 седмица )
    А ми как да е иначе 5 години минимум за да изплатиш ценовата разлика между двг и електриката.