IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Продажбите на електромобили в ЕС паднаха с 10,8%

Потребителите се насочват към хибриди, чийто пазарен дял вече е 32%

Продажбите на електрически превозни средства са намалели с 10,8% в ЕС през юли и сега представляват едва 12,1% от общия пазар на нови автомобили. За сравнение, пазарният дял на хибридите се е увеличил, докато общият дял на бензиновите и дизеловите автомобили е намалял.


електромобили


През юли в ЕС са продадени 10 705 нови BEV (електрически автомобил с батерии). Основна причина за този резултат е значителният спад от 36,8% в броя на продадените BEV в Германия, които намаляват от 48 682 единици през юли 2023 г. на 30 762 през юли 2024 г.

Броят на продадените електрически превозни средства спада и на други важни пазари, включително Финландия (-21,3%), Ирландия (-24,9%), Швеция (-14,9%) и Австрия (-11,7%). Някои държави от ЕС обаче отбелязаха рекордно увеличение на продажбите на електромобили през юли, включително Белгия (+44,2%), Дания (+68,8%) и Люксембург (+38,5%).

Спадът на продажбите означава, че общият пазарен дял на BEV е 12,1%, в сравнение с 13,5% през юли 2023 г. Преглед на данните от последните 18 месеца разкрива, че дялът на BEV в ЕС варира от най-ниските 11,8% през април 2023 г. до връх от 21% през август 2023 г.

Като цяло това не са лоши новини за тези, които харесват електрифицираните превозни средства, тъй като продажбите на хибриди се повишиха с 25,7% през юли до 273 003 единици, благодарение на увеличенията в четирите най-големи пазара в региона - Франция (+47,4%), Испания (+31,5%), Германия (22,4%) и Италия (+17,4%). Хибридите сега представляват 32% от пазара на нови автомобили в Европа, което е значително увеличение спрямо 25,5% през юли 2023 г.


0 от 500
  • #18
    2 rate up comment 5 rate down comment
    Гостенино ( преди 2 седмици )
    И за да не вадиш думи от контекста, говоря за онази неръждаема ламарина на изгорелия пикап, че обикновено си функционално неграмотен и трудно следиш контекста на въпросите, които ти се задават. Никога не отговаряш конкретно на зададения въпрос, а винаги даваш десетки отговори на въпроси които никой никога не ти е задавал, но пък си е намерил отговорите им в Уикипедия и стреляш на посоки дано уцелиш. Ще се видим на друга дупка като се покажеш, че на тази въпросите станаха много и ще се скриеш зав
  • #17
    2 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 седмици )
    Познах. Психопата се скрив в дупката. Хайде следващия път като отидеш във въображаемия цех, се възползвай и този път питай истинския въображаем инженер, който попита преди 4 години когато имаше още средно образование и работеше в същия този цех за металообработване и гънеше и чупеше листове между писането цял ден на мнения в интернет, какво се случва със "закаляването" на неръждаема стомана? Че онази Уикипедия която мразиш ми подсказа, че неръждавейката след това ставала по-мека? Вярно ли е?
  • #16
    2 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 седмици )
    Появи се и почна да прави като вятъра. Фигуристите си късат дипломите за пируети като го видят как се върти ли върти.
  • #15
    2 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 седмици )
    Залагам на 100%, че си психопат и ще се скриеш в дупката както през последните 10 години след всяка постване на таблицата. И на 90% шанс Тесла да продаде планираните през 2014 за 2024-та година бройки с 50% годишен ръст на продажбите започващи от 2014. Е то аз имам топки да дам прогноза, да я аргументирам на база настоящите тенденции както и топки да си призная след като видим резултатите и да направя анализ защо съм сгрешил. А ти? Както винаги нямаш собствено мнение, но си ПРОТИВ моето.
  • #14
    2 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 седмици )
    Цитирай поне един отговор за последните 8 години от като задавам въпроса? А даже не става въпрос за някаква задача а за прогноза която всеки може да сгреши и по-скоро е 90% вероятно, че ще сгреши и реално няма правилен и грешен отговор. Самият аз съм отговорил по много начини на същият този въпрос в зависимост от ситуацията и моментните нагласи. Сега можеш ли да отговориш? Ето остават под 4 месеца? Тази година ще бъде ли изпълнен планът от 2017 за 50% ръст? Да или не? Психопат ли си или да?
  • #13
    1 rate up comment 4 rate down comment
    До психопата ( преди 2 седмици )
    Хайде кажи ми каква е вероятността от 100 човека с Ник гост и още 300 човека с други никове всички да са психопати и да са различни хора? Дай един единствен отговор на въпроса който съм ви задавал от 2017 до 2024 година включително. Включително и лично към тебе поне 10 пъти, с никовете ти турбо, Димов, Радев, driving pleasure, хвали пръднята, дизела и други за които няма да стигнат 500 знака. Дай един единствен отговор през коя година? Е как пък всички са психопати ? А от 2019 говорите за СРИВ.
  • #12
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Давай припомняй ( преди 2 седмици )
    "Гост ( преди 10 минути )Да ти припомня Екселските таблици с ръст от 50 процента на производството на Тесла по години." Обаче искам да цитираш цялото мнение без да вадиш думи от контекста. При всяко публикуване на таблицата от excel причината е била да ви питам през коя година смятате че ще прекъсне 50% ръст? На хора с Ник гост които са били със средно основно и висше образование от всички краища на света които уж не си ти, съм задал въпроса стотици пъти и всички са били психопати - няма отгов ...
  • #11
    2 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 седмици )
    Основна причина за този резултат е значителният спад от 36,8% в броя на продадените BEV в Германия.... Като се има предвид цената на тока в Германия, ако не бяха субсидиите, въобще нямаше да има толкова продажби, защото е по-скъпо да караш автомобил на ток, отколкото на бензин. Не че при нас утре няма да има рекорд на цената на тока 1,86лв/kWh на борсата. 2,35лв крайна цена. 47лв/100км. 15-20 литра гориво.
  • #10
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Гост ( преди 2 седмици )
    За 2та милиона поръчки за Кибергрозника, направен с екзоскелет от "закалена" ултра твърда и мегаеластична неръждаема стомана какво стана? Електрическа латерна замлъкна,няма поръчки.
  • #9
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Гост ( преди 2 седмици )
    Да ти припомня Екселските таблици с ръст от 50 процента на производството на Тесла по години.