IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайци представиха кола с „доживотна гаранция“

Електрическият Chery Exeed Star Era ES е с пробег до 880 км

Собствениците на новия автомобил Chery Exeed Star Era ES за първи път ще получат доживотна гаранция за колата, както и редица други бонуси на стойност 5500 долара, които включват опция за инсталиране на пътническа седалка с нулева гравитация, специална боя за колата и отстъпки за обслужване.


Chery Exeed Star Era ES


Почти петметровият Exeed Star Era ES 2025 е с цена, варираща от 27 000 до 42 000 долара и с каросерия с размери 4945 x 1978 x 1480 мм и междуосие 3000 мм. Коефициентът на челно съпротивление Cd 0.205 също е впечатляващ, а интерес представляват още, интерактивните светлини „шепот на вятъра“, електрическото задно крило и пневматичното окачване.

Оборудването включва велурена декорация на тавана в салона, прожекционен дисплей W-HUD, 7 въздушни възглавници, безжично двойно зареждане за мобилни телефони, лидар и много други сензори за работата на системата за автономно шофиране, както и тризонов климатроник.


Chery Exeed Star Era ES


Версията 2025 Star Era ES и версията Pro Urban Smart Driving са със задвижване на задните колела с един двигател с максимална мощност от 230 kW (308 к.с.) и максимален въртящ момент от 425 Нм. Версията Pro със задвижване на всички колела и флагманската версия Ultra са допълнително оборудвани с асинхронен двигател на предния мост с максимална мощност от 123 kW (165 к.с.) и максимален въртящ момент от 238 Нм.

Най-интересна обаче е доживотната гаранция, която производителят дава. Все още не е ясно колко е животът на един такъв автомобил, но от Chery твърдят, че всички неизправности по автомобила ще бъдат отстранявани в рамките на гаранцията. Пробегът на електрическата кола е впечатляващ, като при идеални условия може да достигне почти 900 км (според китайския цикъл на измерване CLTC).


0 от 500
  • #12
    9 rate up comment 0 rate down comment
    До 9 ( преди 2 седмици )
    Е нали повечето европейски и американски марки ползват "безплатните" китайски батерии
  • #11
    8 rate up comment 1 rate down comment
    До 10 ( преди 2 седмици )
    Коя от всички екстри изброени В статията има твоята Toyota? Колко струва? Коя от екстрите които имаш ти я няма в автомобила В статията? Нека оставим вярванията и поговорим конкретно?
  • #10
    7 rate up comment 7 rate down comment
    do 7 ( преди 2 седмици )
    Моята тойота с 10 години гаранция, кое точно й е от миналия век, това че без доплащане имам пълен комплект еърбеци навсякъде или това, че пак без доплащане завива и спазва дистанция сама, нещо дето май и теслите не го правят като хората? Та кое? А, забравих, по-евтините версии са с халогени вместо с лед - мале ужас, няма какво да се счупи за разлика от наджасканите с простотии аудита и беемвета, дето не излизат от сервизите и затова им падат цените брутално след като излязат от магазина.
  • #9
    7 rate up comment 7 rate down comment
    До 7 ( преди 2 седмици )
    Ниските цени на китайските марки се дължат на изкуствено понижение от страна на Китай на китайския юан,Много пъти ЕС и САЩ ги карат да си повишат цената на валутата, но те не го правят. Работниците работят за мизерни пари по 12ч. на ден. И трето, Държавата субсидира батериите, тоест батериите им са безплатни. Именно по тази причина ЕС им повиши митата, защото тези батерии са нелоялна конглокенция спрямо останалите марки в Европа. Ето така заливат света с евтина стока, Виж ТЕМУ или Али Експрес
  • #8
    8 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 седмици )
    а сервизо ще е у чайна майна
  • #7
    10 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 седмици )
    Ето по този начин китайците ще завладеят пазара, а не с ниски цени. Ще предлагат много повече екстри, нови технологии, по-добре характеристики и доживотна гаранция на цената, на която клиентите са свикнали да получават примерно една базова Toyota с 10 години гаранция, която предлага технологии от миналия век. В третия свят пък ще предложат базови модели без много екстри, но на половин цена от тези на Toyota. Пак с доживотна гаранция.
  • #6
    8 rate up comment 5 rate down comment
    анонимен ( преди 2 седмици )
    Тази кола е мечтата на бедните българи. Да я карат по е 3 поколения.
  • #5
    4 rate up comment 4 rate down comment
    До 3 ( преди 2 седмици )
    Сигурен ли си че няма уеб сайт? Ето ти видео още от миналата 2023 година за да не гледаш картонени макети и да не твърдиш че в края на 2024 все още не може да се намери информация за този автомобил youtu.be/nFqxyAlL050
  • #4
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Стар Трек на колело ( преди 2 седмици )
    Уууу, пътническа седалка с нулева гравитация.
  • #3
    6 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 2 седмици )
    нямат уеб-сайт за да разгледаме картоненото чудо.