IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Китайски гигант се готви да нахлуе в Европа с цяла гама SUV

Chery залага на две марки - Omoda и Jaecoo, и на три вида задвижване

Китайските автомобилни марки автомобили не са нещо ново за Европа, но някои от тях са по-агресивни при навлизането си на континента. Една от тях е гигантът Chery, който се фокусира върху европейските пазари с две първокласни марки Omoda и Jaecoo. Те ще предложат не само електрическите автомобили, но на бензинови и plug-in хибридни модели.


Китайски коли


Първите автомобили на Chery вече пристигнаха и се предлагат в Испания, Италия и Великобритания, а през следващите месеци пристигането на моделите на Omoda и Jaecoo се очаква и в Полша, Белгия, Гърция, Холандия, Франция и Германия. Има още една държава, в която китайците смятат, че ще постигнат сериозни успехи и това е Турция.

Всъщност, това ще бъде вторият опит на Chery да спечели турския пазар, след като първият - през 2006 г., се оказа неуспешен. Нещата обаче са се променили сериозно, защото през 2023 г. китайският производител е продал над 60 000 коли в Турция, като постига пазарен зял от 6,9%. Това се дължи основно на агресивната ценова политика, която превръща някои от модели - като Omoda 5, например, в хитове на пазара.


Какво готви Chery за пазарите в Европа (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #12
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Мъск ( преди 1 месец )
    Никой не *** за слива бедната клоака България...
  • #11
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Друг Гост ( преди 1 месец )
    До 10 - може би ги внасят заради очакваните мита които ЕС ще наложи. Така внесените вече няма да бъдат обмитени
  • #10
    6 rate up comment 1 rate down comment
    РУК ( преди 1 месец )
    Ох, от това нахлуване, не остана място по пристанищата .....
  • #9
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Omoda 5 ( преди 1 месец )
    Видях Omoda 5 на живо малко преди коледа във Варна. Надписът беше достатъчно четлив на задния капак. Мина покрай мен и ми се стори доста красив автомобил. С френска регистрация. На вид 1:1 като горния и доста безшумен. Помислих, че е електромобил, а се оказа хибрид. Вкъщи го потърсих и се оказа, че е са китайците от Chery(да, вече ги бях чувал преди години). Смятам, че качеството ще бъде на средно ниво, но ще има и единични издънки. Но с тези цени на европазара не ги виждам как ще експанзират.
  • #8
    7 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    С тези цени трудно ще се наложат на пазара, като знаем колко им е качеството и поддръжката. Ще трябва доста да ги понамалят, ако ЕК не ги удари с мита
  • #7
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Друг Гост ( преди 1 месец )
    Китайците да вземат да измислят някакви нормални имена за марките и моделите си - нямат запомняне - какво е това Jaecoo?!?
  • #6
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Лудория ( преди 1 месец )
    В нашия град и оторизираните сервизи за трагедия. Няма как да забравя как приемчика не можа да открие теч от радиатора на една френска марка автомобили. А познат работеше в сервизите на големите немски марки и обясняваше защо не трябва да се ходи в оторизиран сервиз след гаранцията...
  • #5
    13 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 1 месец )
    При цените, които обявяват обикновено, ще продължава все така да им е трудно "нахлуването". При телевизорите и телефоните им се получи, защото са сравнително евтини стоки, но дори още при мотопедите и моторите взеха да се попрепъват. А автомобилът си е сериозна цифра пари. В общия случай, автомобилът е втората най-скъпа покупка в живота на човек след жилището, така че е трудно да махне с ръка и да каже, "ще го хвърля и ще си купя нов като се счупи".
  • #4
    11 rate up comment 0 rate down comment
    Вин ( преди 1 месец )
    Проблемът им са сервизното обслужване, наличности на резервни части и оторизирани сервизи!
  • #3
    7 rate up comment 1 rate down comment
    До 1 ( преди 1 месец )
    И аз до преди три-четири години не бях чул за марка xiaomi, което не им пречи да са гигант. Скоро ще чуваме за още китайски гиганти, като ги оставихме да пораснат, лампейки за пари.