IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Колите от тези марки са най-малко замесени в инциденти с фатален край

Проучване доказа, че големите машини са по-безопасни, както и по-модерните

Проучване на компанията за история на превозните средства EpicVIN установи, че Tesla е сред най-безопасните марки автомобили по отношение на катастрофите с фатален край. Анализ на данните на Националната администрация за безопасност на движението по пътищата (NHTSA) от 2017 г. до 2022 г. установи, че само 28,78% от пътниците в Tesla, участвали в катастрофи, са претърпели фатални наранявания.


Tesla


Този показател поставя Tesla на трето място сред марките с най-нисък процент смъртни случаи при катастрофи. Само моделите на Land Rover и Ram са с по-добри резултати от тези производителя на електромобили, като техните показатели са съответно 23,65% и 18,68%. В класацията следват Isuzu, Audi и Mercedes-Benz (29,76%, 31,52% и 32,84%).

Проучването потвърждава нещо, което и досега беше добре известно, а именно, че по-големите превозни средства - като SUV и пикапи, наистина осигуряват по-добра защита в случай на катастрофа.

Също така тези данни подчертават значението на модерните технологии и иновациите в автомобилната индустрия за подобряване на безопасността на шофьорите и пътниците. Марка като Tesla, например, е известна със своите усъвършенствани функции на автопилот и висока безопасност и резултатите от проучването потвърждават, че тя наистина е един от лидерите в пътната безопасност.


0 от 500
  • #10
    1 rate up comment 3 rate down comment
    До 8 ( преди 2 седмици )
    Забелязал съм че ако някой каже че Тесла е най-гадният автомобил в света. Че пикапа на Тесла е грозен. Че най-глупавата идея е да направят шасито на пикап от чуплив алуминий. Че имам Мъск е патологичен лъжец, тоест психопат. Че автопилота на Тесла е прехвърлен И каквото и да обяснява октомври месец на събитието, продукция ще има най-рано след три-четири години и въобще каквото и да е споменаване на Тесла, хора като тебе си представят че това е хвалене на Тесла, като и тази статия.
  • #9
    1 rate up comment 2 rate down comment
    До психопата ( преди 2 седмици )
    "анонимен ( преди 1 час )Тротка,яко те е наплашил този психопат,щом се плашиш от сянката му.Постоянно ти хваща изцепките,като разкаляване на неръждаема ламарина." Ама разбира се че много съм се наплашил от въпросите които психопата задава тази седмица при положение че съм им отговорил през 2020 година, като чета комуникацията оттогава. Това че психопата пета година не е разбрал отговора и ще му трябват още 3 години обяснения и омазване на нaaканото, само ни разсмива.
  • #8
    1 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 седмици )
    Тези дето са били в другия автомобил нацепен от Land Rover или RAM как са?
  • #7
    3 rate up comment 4 rate down comment
    анонимен ( преди 2 седмици )
    до и *** - доколкото виждам най-сигурни са Ленд Ровър и Рам! миксера е на 3-то място, да не говорим , че ако класацията е по модели съм сигурен че луксозните модели на Мерцедес, БМВ и Ауди ще са пред теслата... нали и тя горката по цена е към премиум марките :))))
  • #6
    2 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 седмици )
    Малко странна статия. Фокусът е върху Тесла (дори е подчертана с дебел шрифт!), а тя е на почетното 3то място, като разликата между нея и четвъртия е по-малко от процент. Изобщо "кликбейт" ли бе да го опишеш...
  • #5
    4 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 седмици )
    Тротка,яко те е наплашил този психопат,щом се плашиш от сянката му.Постоянно ти хваща изцепките,като разкаляване на неръждаема ламарина.
  • #4
    3 rate up comment 4 rate down comment
    До и idiot ( преди 2 седмици )
    Защо смяташ че всички са функционално неграмотни и не са разбрали статията, да се опитваш да я обясняваш? Както виждаш статистиката показва, че са най-сигурни въпреки внушенията които се опитваш да направиш с патологични лъжи които агресивно повтаряш с помощта на десетки никове вярвайки в идеята, че една лъжа повторена 100 пъти ще стане истина.
  • #3
    4 rate up comment 11 rate down comment
    До 1 ( преди 2 седмици )
    Е то в първия Ник на психопата шизофреник се появи, за да си каже ВЯРВАНИЯТА от преди 10 години, въпреки че фактите от статията казват точно обратното - при катастрофа е най-безопасно да си в две марки пикапи или в Тесла на трето място, която очевидно е електромобил и не се е запалила след катастрофата. ВЯРАТА за антиелектриците винаги е била над ФАКТИТЕ И РЕАЛНОСТТА. Те си живеят в паралелна реалност която не се е променила за последния век е в нея нашите физични закони не важат.
  • #2
    6 rate up comment 11 rate down comment
    анонимен ( преди 2 седмици )
    Статистиката не е важна. Важна е вярата и закостенялото мислене. Например антиелектриците се гордеят че за последните 10 години не са променили мисленето си, нито пък знанията са им мръднали от шести клас насам, както и да се променя света. Постоянно се хвалят с това и обвиняват всеки който си промени мнението, когато реалността се промени.
  • #1
    10 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 2 седмици )
    След катастрофа на електромобил,следва барбекю в собствен сос за шофьора.