IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Още една легенда от времената на соца отива в историята

След повече от половин век УАЗ спира производството на всъдехода Hunter

Още един от автомобилите от времена на соца е на път да отиде в историята. Уляновският автомобилен завод (УАЗ) ще прекрати производството на вдъдехода Hunter, който започна живота си като УАЗ-469 през 1871 г.


УАЗ Хънтър


За повече от половин век на поточната линия превърналия се в легенда заради всъдеходните си качества автомобил претърпя минимални козметични и технически промени. Дори днешният Hunter, въпреки новото име и оборудване, което липсваше при колата, произвеждана през миналия век, лесно се разпознава като оригиналния модел.

През последните години Hunter се превърна повече в символ, отколкото в автомобил с големи претенции. Производствените обеми на SUV-модела остават на доста скромно ниво. В края на 2023 г., когато УАЗ успя да продаде общо 37 412 автомобила, само 1037 купувачи се насочиха към Hunter. Резултатът за първите 6 месеца на тази година е 261 бройки.


УАЗ Хънтър


Информация за спирането на производството на автомобила идва от съобщения на руски медии в социалната мрежа Telegram. Те бяха опровергани от представители на УАЗ, но дилъри на марката твърдят, че решението е взето и Hunter ще слезе от поточната линия още в началото на септември.

Във всички случаи краят на модела е близо, тъй като при подобни продажби той трудно ще оцелее. В момента UAZ-Hunter се продава срещу 1 140 000 рубли, което прави около 22 300 лева. Нивото на оборудване, безопасността и комфортът обаче са същите като от миналия век, което обяснява и липсата на интерес към автомобила.


УАЗ Хънтър


0 от 500