IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

УАЗ Хънтър получи юбилейна версия

Посветена е на 50-годишнината на оригиналния модел

Руският производител УАЗ обяви началото на продажбите на юбилейната серия на своя SUV – Hunter. Появата на тази версия е насрочена да съвпадне с 50-годишнината на модела.


УАЗ-469


Специалния УАЗ-469, както е оригиналното име на всъдехода, се отличава с „исторически“ елементи - задна врата, допълнителни сгъваеми седалки в багажното отделение и мека тента с дъги, която може да се монтира вместо подвижен метален покрив. Цената на тази версия е 1,65 млн рубли, което е малко над 52 700 лв, като първите 10 бройки вече са продадени.

Първите серийни автомобили с висока проходимост УАЗ-469 напускат поточната линия на Уляновския автомобилен завод на 15 декември 1972 г. В чест на 50-годишнината, в началото на ноември 2022 г., в Уляновск беше представен колекционерски УАЗ-469, маркиран с хромирана табелка на юбилейната серия и сериен номер. Този Hunter е оборудван с бензинов двигател със 112 к.с. в комбинация с петстепенна механична трансмисия, частично задвижване на всички колела и блокировка на диференциала.


УАЗ-469


Автомобилът е подготвен за офроуд, като са монтирани комплект за захранване, електрическа лебедка, вентилатори, докарани до рамката, и шнорхел за увеличаване на дълбочината на брода, който трябва да бъде преодолян. Всички автомобили от юбилейната серия са оборудвани с офроуд гуми BF-Goodrich AT с размери 235/85R16.

Новата версия на Hunter може да бъде закупена директно от фабриката, като по този начин се избягват допълнителни такси от дилърите. При покупка по тази схема клиентът ще има възможност да избере серийния номер на специалната серия и да посети производството и музея на марката.


Още снимки на юбилейния УАЗ - вижте в галерията:


0 от 500
  • #10
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Газко Уазков ( преди 1 година )
    Класика, ти виждал ли си рамата, окачването, ходовата част на Гклас!? УАЗката е като бебе, болно от рахит, в сравнение с Гкласата! Какви паркетници сънуваш!? Това, че немецът е 100 пъти по-комфортен не го прави паркетник. Мен, ако питат, на УАЗ трябва да се забрани да ползва обществени пътища! Нито еърбегове, нито АБС, нито светлини, нито спирачки като хората....Да не говорим за зони на деформация, катализатори.....
  • #9
    3 rate up comment 5 rate down comment
    Класика ( преди 1 година )
    За това говорим,а не за паркетници !!! И най важното:- само полуживите ползват обдухватели!!!! Ако Уаз и Г-е класа се вържат за задните мостове,то мостът на паркетника ще бъде изтръгнат въпреки тези 360 или 390 кс непотребни освен за бучене и ще го влачи това парче желязо за скрап тази световна руска легенда,може би от Своге до Пазарджик!.... Точка и край! Амин....
  • #8
    3 rate up comment 9 rate down comment
    УАЗ ( преди 1 година )
    Тва е автомобил за мъже. :) Меки китки дето не могат да карат без камера за задно виждане и неонови лампички в салона да не се обаждат. :)
  • #7
    9 rate up comment 4 rate down comment
    ушан ( преди 1 година )
    Трошляка е получил хромирана табелка, ти да видиш :)
  • #6
    6 rate up comment 9 rate down comment
    анонимен ( преди 1 година )
    Смеем се на руснаците, а ние ще имаме юбилей на чушкопека. Евентуално.
  • #5
    6 rate up comment 14 rate down comment
    интелигент ( преди 1 година )
    Какво храните руснаците бре ***.вци ?Вие какво сте постигнали в живота ?Вие на какво имате юбилейна серия ?Може би на каруцата пред колибата ви ?
  • #4
    12 rate up comment 7 rate down comment
    Гатю ( преди 1 година )
    Ставате смешни с тея руски недоразумения
  • #3
    18 rate up comment 4 rate down comment
    Sameman ( преди 1 година )
    Живота в Рассия никога не е бил много ценен. Иначе никакво развитие, което едва ли е изненадващо.
  • #2
    14 rate up comment 4 rate down comment
    Лудория ( преди 1 година )
    Надали ще има еърбег. Те затова руснаците си слагат лепенки: Този автомобил няма еърбег, умираме като истински мъже.
  • #1
    19 rate up comment 5 rate down comment
    Fury ( преди 1 година )
    Знам и как ще изглежда на 100 годишния си юбилей! По същия начин, може би апгрейднат с ербег!