IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

УАЗ стартира продажбите на модел с... екологичен двигател

Известни са и цените на версията от екологичен клас Евро-5

Обявена е цената на модернизирания УАЗ „Буханка“ - модел, който впечатлява със стар дизайн, но с нов двигател. Автомобилният завод в Уляновск започна продажбите на актуализирания модел с двигател от екологичен клас Евро-5. Според официалните ценови листи на производителя цените на колите с новия агрегат са с 20 000 рубли (200 евро) по-високи от колите с предишни двигатели Евро-2.


УАЗ „Буханка“


Уляновският автомобилен завод не предоставя подробности за двигателя от новия екологичен клас. Старият двигател от клас Евро-2 е обозначен като ZMZ-40911. Новият агрегат е наречен ZMZ-409055. В същото време мощността и на двата двигателя е еднаква - 112 конски сили. Скоростната кутия е петстепенна механична и е дело на китайската компания BAIC.

Минималната цена на УАЗ-ката с новия двигател е 1 450 000 рубли (14 400 евро). Ванът с двуредова кабина струва 50 000 рубли (500 eвро) повече. За топ модификацията, наречена Expedition, сумата е 1 745 000 рубли, което по текущия обменен курс се равнява приблизително на 17 350 евро.

Всички нови УАЗ-ки са оборудвани със система за задвижване на всички колела, двустепенна трансферна кутия, 16-цолови стоманени джанти, както и с навигационна система ERA-GLONASS, нагревател за кабината и сервоуправление. Уляновският автомобилен завод обяви , че няма да спира производството на т.нар. "Буханка". Производителят подчерта, че все още няма алтернатива на съветския ван на руския пазар.


0 от 500
  • #11
    1 rate up comment 5 rate down comment
    Зизи ( преди 2 седмици )
    Старата тоалетна кована с пирони, но с "новото "евро 5.
  • #10
    3 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 седмици )
    Ох, и уазката ли стана китайска.... :((
  • #9
    14 rate up comment 20 rate down comment
    Йордан ( преди 2 седмици )
    Абе,зарежете ги тия Руски машини.Друго си е да караш нашите хубави,и екологични Български коли.Хем лъскави,хем модерни,и луксозни,и най-вече,произведени в БГ.
  • #8
    10 rate up comment 9 rate down comment
    Фен ( преди 2 седмици )
    Какво е било качеството преди 2003 и след това няма място за сравнение. Класическия вид на буханката е уникален с чар. Разликата в еко нормата на двигателя е постигната софтуерно чрез усъвършенстване на софтуера. Същия двигател в друго куче на марката с друг софтуер има 150 к.с. Пак евро 5. До евро 6 да се докара се иска още малко настройки
  • #7
    13 rate up comment 10 rate down comment
    Станчо куфара ( преди 2 седмици )
    Страшен автомобил от 100 години един и същ
  • #6
    20 rate up comment 9 rate down comment
    Сссссср ( преди 2 седмици )
    Гледам ги в нета, техните блогари се смеят и показват боядисване, самонарезни вити навсякъде и ръждата избила вече, още в автосалона
  • #5
    23 rate up comment 13 rate down comment
    Синдикат на Ало Изма ( преди 2 седмици )
    Рашки и екология .....смяаааах!Пуши смърди,гърми и трещи,гори 25 литра бензин на час,реже ябълка на три,що е то!?Руска машина за рязане на ябълка на 4 !
  • #4
    19 rate up comment 7 rate down comment
    Газко Уазков ( преди 3 седмици )
    ...съветския ван на руския пазар.....No comment.
  • #3
    28 rate up comment 21 rate down comment
    анонимен ( преди 3 седмици )
    Ама как горят тия *** като ги подпукат украинците с техните FPV дронове!
  • #2
    25 rate up comment 15 rate down comment
    анонимен ( преди 3 седмици )
    34k лв за Буханка?! Тия се друсат. В скъпа Европа взимаш Джогър с двигател евро 6b/c/d (не знам кое е актуалното). Единственото което я отсрамва е 4х4 с редуктор. Че тук такива май не останаха.