IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

УАЗ стартира продажбите на модел с... екологичен двигател

Известни са и цените на версията от екологичен клас Евро-5

Обявена е цената на модернизирания УАЗ „Буханка“ - модел, който впечатлява със стар дизайн, но с нов двигател. Автомобилният завод в Уляновск започна продажбите на актуализирания модел с двигател от екологичен клас Евро-5. Според официалните ценови листи на производителя цените на колите с новия агрегат са с 20 000 рубли (200 евро) по-високи от колите с предишни двигатели Евро-2.


УАЗ „Буханка“


Уляновският автомобилен завод не предоставя подробности за двигателя от новия екологичен клас. Старият двигател от клас Евро-2 е обозначен като ZMZ-40911. Новият агрегат е наречен ZMZ-409055. В същото време мощността и на двата двигателя е еднаква - 112 конски сили. Скоростната кутия е петстепенна механична и е дело на китайската компания BAIC.

Минималната цена на УАЗ-ката с новия двигател е 1 450 000 рубли (14 400 евро). Ванът с двуредова кабина струва 50 000 рубли (500 eвро) повече. За топ модификацията, наречена Expedition, сумата е 1 745 000 рубли, което по текущия обменен курс се равнява приблизително на 17 350 евро.

Всички нови УАЗ-ки са оборудвани със система за задвижване на всички колела, двустепенна трансферна кутия, 16-цолови стоманени джанти, както и с навигационна система ERA-GLONASS, нагревател за кабината и сервоуправление. Уляновският автомобилен завод обяви , че няма да спира производството на т.нар. "Буханка". Производителят подчерта, че все още няма алтернатива на съветския ван на руския пазар.


0 от 500