IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кои марки правят най-добрите употребявани автомобили?

Класацията на Consumer Reports включва модели от 5 до 10-години

Първата по рода си класация на марката за употребявани автомобили на организацията за подпомагане на потребителите Consumer Reports, фокусирана върху надеждността на моделите на възраст от 5 до 10 години, е факт и тя ясно показва, че потребителите могат да намалят рисковете си от проблеми, като се фокусират върху едни марки пред други.


употребявани коли


В случая са посочени модели на производители, представени на пазара в САЩ. Японските Lexus и Toyota оглавяват списъка от 26 марки с убедително предимство пред третия в класирането - Mazda. И трите марки имат постоянни средни или по-добри оценки за надеждност през годините.

В първата петица попадат още два японски бранда - Acura и Honda, докато на обратния полюс са Tesla, Dodge и Chrysler, които заемат последните три позиции в класацията.


употребявани колиупотребявани коли


Експертите от Consumer Reports посочват, че Lexus и Toyota залагат на консервативни промени по моделите, но това не им пречи да подобряват тяхната надеждност. В същото време при други марки - като Chevrolet, например, оценките са противоречиви - един модел от определени години се представя добре, но път при друг надеждността е под средната.

Също така трябва да се отбележи, че оценките за надеждност при употребявани автомобили често се различават от тези при нови коли. Една от причините за това е и в начина на анализ, който при новите автомобили е на основа на данните за последните 3 години заедно с историята на самата марка, както и на компонентите, които използва в своите модели.


Най-надеждните модели по класове (ГАЛЕРИЯ)


0 от 500
  • #6
    11 rate up comment 6 rate down comment
    То то то Тойота ( преди 2 седмици )
    Качество от Япония. Често виждам по пътищата 20 и няколко годишни Тойота Корола и си се движат прекрасно.
  • #5
    12 rate up comment 1 rate down comment
    Ами ( преди 2 седмици )
    Как се прави употребяван автомобил, че нещо не разбирам заглавието на статията? Един автомобил или е направен добре от завода или не.
  • #4
    3 rate up comment 18 rate down comment
    анонимен ( преди 2 седмици )
    Mercedes G400d има шанс да бие Land Cruiser по надеждност особено тези от последния фейслифт. Мисля че това ще е една от последните джипки с такъв двигател и този път немците са се постарали доста. Ще остане бъдеща класика и затова и цените на употребяваните са толкова високи.
  • #3
    5 rate up comment 8 rate down comment
    анонимен ( преди 2 седмици )
    Toyota Hiluх и Land Cruiser са най здрави и най универсални за всяка ситуация. Иначе новите модели леки коли на Тойота и Хонда не ги харесвам много с тия CVT кутии и хибридни системи изобщо не ми допадат. Много скучни коли станаха. BMW все още има някой готини модели но и те постепенно ще заминават в джендарията заради екологичните норми. Малко с дизайна почнаха да преиграват. Но пък G30 със 6 цилиндровите са готини и коли и добре остаряват засега изглеждат и надеждни.
  • #2
    20 rate up comment 2 rate down comment
    Хвалипръц ( преди 2 седмици )
    Качеството в дългосрочен план е причината Тойота да са на върха. Китайците ще ги задминат, когато започнат да правят по-издържливи автомобили, т.е. никога. А мечтите на форумния манекен как Тойота щели да се свият и Тесла щели да ги задминат са в пълно противоречие с реалността.
  • #1
    34 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 седмици )
    Никоя марка не прави употребявани автомобили, всички правят нови:)