IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кои марки правят най-добрите употребявани автомобили?

Класацията на Consumer Reports включва модели от 5 до 10-години

Първата по рода си класация на марката за употребявани автомобили на организацията за подпомагане на потребителите Consumer Reports, фокусирана върху надеждността на моделите на възраст от 5 до 10 години, е факт и тя ясно показва, че потребителите могат да намалят рисковете си от проблеми, като се фокусират върху едни марки пред други.


употребявани коли


В случая са посочени модели на производители, представени на пазара в САЩ. Японските Lexus и Toyota оглавяват списъка от 26 марки с убедително предимство пред третия в класирането - Mazda. И трите марки имат постоянни средни или по-добри оценки за надеждност през годините.

В първата петица попадат още два японски бранда - Acura и Honda, докато на обратния полюс са Tesla, Dodge и Chrysler, които заемат последните три позиции в класацията.


употребявани колиупотребявани коли


Експертите от Consumer Reports посочват, че Lexus и Toyota залагат на консервативни промени по моделите, но това не им пречи да подобряват тяхната надеждност. В същото време при други марки - като Chevrolet, например, оценките са противоречиви - един модел от определени години се представя добре, но път при друг надеждността е под средната.

Също така трябва да се отбележи, че оценките за надеждност при употребявани автомобили често се различават от тези при нови коли. Една от причините за това е и в начина на анализ, който при новите автомобили е на основа на данните за последните 3 години заедно с историята на самата марка, както и на компонентите, които използва в своите модели.


Най-надеждните модели по класове (ГАЛЕРИЯ)


0 от 500
  • #16
    0 rate up comment 1 rate down comment
    А бе, дагае ( преди 1 седмица )
    Тия статии от презокеанини ли се пишат.
  • #15
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 1 седмица )
    На Тесла електромобилите изглеждат като правени по трудово,като втора употреба.
  • #14
    0 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 седмици )
    Не знам кои са хубавите втора употреба, но като търсих кола 2020-та, Голф и Пасат масово се продаваха с по 300хил км (7-8г)на цената на ново сандеро и дъстер. Направо се видиях в чудо.
  • #13
    3 rate up comment 3 rate down comment
    НУРС ( преди 2 седмици )
    Не знам ква е тая класация, но втора ръка най се търсят БМВ, Мерцедес и Хонда
  • #12
    15 rate up comment 2 rate down comment
    БайБоцимир ( преди 2 седмици )
    Необяснима е любовта на българина към ВАГ. ФауВ и Ауди са на особена почит у нас, а нито са здрави, нито са евтини за поддръжка.
  • #11
    6 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 2 седмици )
    тия половината ги няма в България ....
  • #10
    3 rate up comment 7 rate down comment
    Така е ( преди 2 седмици )
    "анонимен ( преди 7 часа )Никоя марка не прави употребявани автомобили, всички правят нови:)" вярно е но хвали пръднята както виждаш ВЯРВА, че бъдещето на Toyota зависи от това че ще продължат да произвеждат 20-годишни Toyota втора употреба . Пазарният дял на Toyota през 2030 нямало нищо общо с продажбата на чисто нови автомобили. Имало значение само колко автомобила произведени през 2010 година ще бъдат продадени през 2030 и тогава Тесла нямала шанс
  • #9
    8 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 2 седмици )
    Петре, Петре, *** такъв, никоя марка не прави употребявани автомобили. Празна ти е главата и спасение няма. Ама кой ти разрешава да пишеш подобни глynocтu?
  • #8
    16 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 седмици )
    Само леко да ви напомня, че сме в Европа ипочти всичките ни коли са различни от тия в САЩ. Ама като ви е попаднала статията, викате да изкарате някакви стотинки. Не ви ли е срам???
  • #7
    5 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 2 седмици )
    На тея им е скучно там горе :)