IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-надеждните дизели на пазара

Класацията е на британците от WhatCar и е за коли до 5 години

През последните години дизеловите автомобили изпаднаха в немилост, но те си остават жизненоважни за шофьори, които изминават много километри. А причината е, че те спестяват пари от гориво, тъй като имат по-нисък разход от бензиновите си аналози. Освен това за подходящи и за теглене на каравана и ремарке, което е важно през летния сезон.


дизели


Екипът на британското издание WhatCar направи проучване сред 21 732 собственици на дизелови автомобили на възраст до 5 години, като те трябваше да посочат проблемите, с които са се сблъскали през последните 24 месеца. Изследвани са общо 178 модела от 32 марки, представени на британския пазар.

Оказва, че много дизелови модели всъщност са по-малко надеждни от своите събратя с алтернативно гориво. Всъщност, наред с чисто електрическите модели, дизелите са най-податливият на проблеми вид гориво, с най-висок процент на неизправност от 26%. Бензиновите автомобили са по-здрави - с процент на грешки от 20%, докато хибридите са най-здравни от всички, като само 17% от Plug-in хибридите (PHEV) и 18% от обикновените хибриди се повреждат.


Най-надеждните дизелови автомобили (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500