IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Най-надеждните употребявани SUV на пазара

Класацията на британски експерти е направена след допитване до собственици

Пазарът на употребявани SUV е сериозно наситен, а като цяло автомобилите от този клас се представят добре в класациите за надеждност. Една от тях е дело на британското издание WhatCar?, чиито експерти съвместно с колегите си от компанията MotorEasy проведоха ново проучване сред собствениците на употребявани модели от сегмента.


Най-надеждните употребявани SUV


В допитването са участвали близо 22 000 шофьори, които е трябвало да разкрият с какви проблеми са се сблъскали през последните 2 години на собственост, както и колко е простяла колата в сервиза и колко е струвал ремонтът. Проучването включва 178 модела от 32 марки, всички на възраст до 5 години.

Като цяло SUV-моделите са повишили средния си резултат за надеждност от 92,6 на 92,9% само за една година. Вече ви представихме 10-те модела с най-нисък резултат, а сега идва ред и на Топ 10 на най-надеждните употребявани SUV.


Най-надеждните употребявани SUV (ГАЛЕРИЯ):


0 от 500
  • #11
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Един друг ( преди 3 седмици )
    Българина не харесва такава класация,на върха са Лексус и Тойота,т.е 2 тойоти. Нашенци харесват Фолксваген Туарег или друга немска бънгия. Тойотите са много "скучни" и във всички класации за надеждност и здравина са първи.
  • #10
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Гош ( преди 3 седмици )
    Първата Х5 е най здравият SUV на БМВ, има чугунен двигател, дебела верига, яко окачване, непретенциозни дюзи, малко електроника и дебела кожа на седалките. Имах такъв и на 380 000км го дадох на жена ми и тя го кара три години а сега го кара синът и вече е на над половин милион и влиза в сервиз само за обслужване. Като бях в чужбина разправяха, че имало ракива на над милион км. Само на около 300 000км им се сменя веригата на двигателя която върви с куп водачи, плъзгачи и ремонт излиза над 1500лв
  • #9
    8 rate up comment 12 rate down comment
    Факт ( преди 4 седмици )
    Че кой кара дизел освен скъсаците
  • #8
    6 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 4 седмици )
    Мазда дизел няма кам да е в класация на най-надеждните. А Волво спряха с производството на дизели.
  • #7
    6 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 седмици )
    Видях Мазда "Скивмайслив", БМВ, ауди, алфа и спрях да прелиствам най-надежни жипки.
  • #6
    9 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 4 седмици )
    Къде е Сузуки Витара
  • #5
    8 rate up comment 0 rate down comment
    до 4 ( преди 4 седмици )
    Абсолютно съгласен
  • #4
    8 rate up comment 0 rate down comment
    анонимен ( преди 4 седмици )
    3-ти, прави си. Както се казва, грешка в "превода". Но дори и 100 е нищо, при модели които се продават в 5-6 цифрен диапазон.
  • #3
    8 rate up comment 0 rate down comment
    до 2 ( преди 4 седмици )
    Общо са 180 модела от всичките марки заедно. Това прави по над 100 човека на модел, ако са разпределени равномерно. Няма марка с 180 модела СУВ че и изобщо :)
  • #2
    13 rate up comment 3 rate down comment
    анонимен ( преди 4 седмици )
    1-ви, видиш ли британски класации, като ти кажат добър ден, погледни къде е слънцето. 22к собственика, 180 модела, 32 марки -> това прави по 687 човека на марка, и ако разделиш на моделите излиза по 3-4 собственика на модел. Нали се сещаш. че това не може да е миродавно...