IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Потребители посочиха SEAT като най-надеждната европейска марка

В проучването на неправителствена организация второто място е за Dacia

SEAT е една от малкото марки, които нямат обявени планове за пускане на бъдещи електрически продукти, тя може да се похвали с надеждна продуктова гама. Поне това става ясно от последното проучване на OCU - неправителствена организация за подпомагане на потребителите.


SEAT


Начело в класирането, както обикновено, са японски производители. Лидер е Lexus (95 точки), следван от Subaru (93), Toyota (91) и Mitsubishi (89), но испанският производител, базиран в Марторел, е първата европейска компания в класирането, като заема десето със същия актив като Mazda (85 точки).

В момента гамата на SEAT се състои от три SUV - Arona, Ateca и Tarraco, плюс семейния León Sportstourer, а също така Ibiza и León с пет врати. Испанската компания предлага и няколко електрически скутера и мотоциклети, предназначени за градска мобилност.

Любопитното е, че на второ място сред европейските марки в същото проучване е Dacia, която също получава 85 точки. На трета позиция е Skoda (84), като чешката марка е технически свързана със SEAT. Следва DS Automobiles с 82, като французите са лидер в премиум-сегмента, изпреварвайки Mercedes-Benz, BMW и Audi. Същият резултат като DS получават още Volkswagen, smart и Peugeot.

Друг любопитен въпрос в проучването на OCU се отнасят за годишните разходи на моделите на автомобилните производители. Лидер е Hyundai със 116 евро, следван от Dacia със средно 120 евро. В топ 5 по този показател влизат още Renault - 150 евро, а също така Nissan и SEAT - по 180 евро.


0 от 500
  • #6
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Никола ( преди 5 месеца )
    Имам Сеат Леон 2018 и бих казал, че машината си е страхотна.Сменял съм масла, накладки и един път свещите(по преценка на един приятел, но си бяха добре старите). Относно предните коментари Не я закриват а сменят името от Сеат на Купра.
  • #5
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Илиян ( преди 5 месеца )
    На второ място сред европейските марки е Дачия, а на трето Шкода. Това е толкова показателно къде се намират европейските автопроизводители. Да, аз също влизам в числото балъци-след Outlander се качих в Tiguan :( Познайте като изтече лизинга дали че си купя от челната тройка на евро-шампионите!
  • #4
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Атека ( преди 5 месеца )
    Имаме 2,0 тди Атека 150 кс. и като цяло няма никакви проблеми освен DPF филтъра и това че трябва да се налива адблу. А и една ключалка която постоянно щракаше при автоматичното заключване и трябваше да се смени - гаранционно. Върви страхотно!Но силно ме съмнява, че тази статия е поръчана от същите, дето са пуснали реклама за разпродажба на Сеати, че нали закриват марката.Истината е, че името е кофти, щото като търся за нещо в Алиекспрес и ми излизат седалки (seat значи седалка на английски) ...
  • #3
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Красимир ( преди 5 месеца )
    Така е. Жена ми си купи чисто нова Арина и за 4.5 години е навъртяла 8000 км. То няма какво да се развали за тия километри...
  • #2
    9 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен ( преди 5 месеца )
    Тази марка я закриват от ФВ, но и това няма да ги спаси.
  • #1
    23 rate up comment 1 rate down comment
    анонимен ( преди 5 месеца )
    SEAT е най-подценяваната марка автомобили. Бих заложил като причина тежките комплекси по нашите ширини.